2016-06-04 09:32:13
Φωτογραφία για ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΒΟΜΒΑ... ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΝΤΙΛΕΪΝΙ!
Αν και προτιμούσε να παίξει στο ΝΒΑ, έγκυρες πληροφορίες που επικαλείται σε δημοσίευμά του το "gazzetta.gr" αναφέρουν, ότι ο 27χρονος Αμερικανός point-guard, Μάλκολμ Ντιλέινι, ετοιμάζεται να υπογράψει στην Νταρουσάφακα έναντι αστρονομικού ποσού.

Οι Τούρκοι που είχαν προσεγγίσει και τον Γιώργο Μπαρτζώκα, για την θέση του προπονητή, συμφώνησαν πριν από λίγες μέρες με τον Ντέϊβιντ Μπλατ, ο οποίος υπέγραψε διετές συμβόλαιο, με ετήσιες αποδοχές που κυμαίνονται από 1,7 έως 2 εκατομμύρια δολάρια, πυροδοτώντας την πρώτη... βόμβα τους.

Ο έμπειρος τεχνικός, που το 2007 αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Ρωσίας, κατέστησε τον συμπατριώτη του πρώτο σκόρερ της Λοκομοτίβ Κουμπάν, ως βασική του προτεραιότητα.

Ο Μπλατ, λοιπόν, που γνωρίζει καλά την αγορά του ΝΒΑ και τα χρήματα που μπορούν να δοθούν σε έναν παίκτη που έχει κάνει θραύση στην Ευρώπη, αλλά θεωρείται..
. «rookie» στην Αμερική, φρόντισε να του εξασφαλίσει μία προσφορά που σε καμία περίπτωση δεν θα βρει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι πληροφορίες του δημοσιεύματος αναφέρουν ότι όταν ο απόφοιτος του Βιρτζίνια Τεκ άκουσε ότι η πρόταση της Νταρουσάφακα αγγίζει ετησίως τα 2,6 εκατομμύρια δολάρια καθαρά, έβαλε τα γέλια, μην μπορώντας να πιστέψει τι άκουγε και ζήτησε να επικοινωνήσει με τον προπονητή της. Στη συνομιλία τους, ο coach Μπλατ του εξήγησε «στη γλώσσα του» το όραμα των Τούρκων για δημιουργία μίας νέας δύναμης στο ευρωπαϊκό μπάσκετ κι επειδή ο Ντιλέινι έχει πολλάκις δηλώσει, ότι προτιμά τις ομάδες που δεν ανήκουν στην «ελίτ», αλλά προσπαθούν να φτάσουν ψηλά (όπως η Λοκομοτίβ την οποία προτίμησε από τον Ολυμπιακό), έμεινε πολύ ευχαριστημένος με όλα όσα άκουσε και αναφορικά με τον ρόλο του αλλά και τον υπόλοιπο σχεδιασμό του ρόστερ. Τον καθοριστικότερο ρόλο στην πιθανότατη αλλαγή προσανατολισμού του, όμως, τον παίζουν τα χρήματα, καθώς στο ΝΒΑ, τέτοιες καθαρές αποδοχές μπορεί να βρει μόνο με ένα συμβόλαιο, που το χρόνο, θα βρίσκεται στην... περιοχή των 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων (μικτά), κάτι που είναι σχεδόν απαγορευτικό για έναν Αμερικανό που έπαιζε 5 χρόνια στην Ευρώπη.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ