2016-06-05 11:42:23
Φωτογραφία για Στα Γιάννενα εκλέγονται για την Άρτα… κόπτονται!
Στα Γιάννενα εκλέγονται, την Άρτα υποστηρίζουν! Ο λόγος για τους τρεις εκ των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που χθες εξέδωσαν μια σπάνια, αν όχι και μοναδική στο... είδος της, ανακοίνωση με την οποία ούτε λίγο- ούτε πολύ υπεραμύνονται και υπερθεματίζουν της εύνοιας που επιδεικνύει η Κυβέρνηση Τσίπρα προς την περιοχή της Άρτας.

Οι τρεις βουλευτές Χρήστος Μαντάς (που είναι και Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Στέφος και Μερόπη Τζούφη, αισθάνθηκαν χθες την ανάγκη – και μετά τις αντιδράσεις που σημειώνονται- να δικαιολογήσουν την απόφαση της Κυβέρνησης να εφαρμοσθεί μόνο στο Δήμο Αρταίων στην Ήπειρο, έστω και πιλοτικά, το Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα. Στην απόπειρά τους να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, επιχείρησαν να το συγκρίνουν με το πρόγραμμα καταπολέμησης της ανθρωπιστικής κρίσης που εφαρμόζεται στα Γιάννενα (αλλά και σε άλλους 295 δήμους σε όλη την Ελλάδα) και από το οποίο στον κάθε ωφελούμενο αντιστοιχεί συνολικά το …ιλιγγιώδες ποσό των 250 ευρώ (για τρόφιμα και άλλες συνοδευτικές δράσεις)!


Οι τρεις βουλευτές, επικαλούνται μάλιστα ότι η επιλογή της Άρτας έγινε με αντικειμενικά (!) κριτήρια και «επαναφέρουν» στην τάξη το Δήμο Ιωαννιτών τον οποίο ενημερώνουν ότι δεν πρόκειται για δεύτερη πιλοτική εφαρμογή του ίδιου προγράμματος, ούτε για αυθαίρετη διακοπή του, αλλά για την υλοποίηση ενός διαφορετικού με βάση και την προηγούμενη εμπειρία κλπ.. Εξήγηση γιατί μπορούσε αυτό να εφαρμοστεί στην Άρτα και όχι και στα Γιάννενα, δεν έδωσαν και τι να έλεγαν δηλαδή…

Την κοινή ανακοίνωση, δεν υπογράφει ο τέταρτος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης, είτε επειδή ως οικονομολόγος γνωρίζει πολύ καλύτερα τη διαφορά, είτε γιατί υπάρχει διάσταση απόψεων και θέσεων. Όποια και αν είναι η σωστή εκδοχή, ο ίδιος τουλάχιστον «γλίτωσε» την ειρωνεία και την οργή των πολιτών που εκπροσωπεί.

Οι φορείς της Άρτας για να αποσπάσουν έξτρα χρηματοδοτήσεις και προγράμματα, αξιοποιούν – και καλά κάνουν- την καταγωγή από την περιοχή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, του Υφυπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα και της Κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεοβασίλη.

Εκείνο που έχουν απαιτήσει οι πολίτες των Ιωαννίνων, από τους βουλευτές που έστειλαν στη Βουλή, είναι να διεκδικούν και να απαιτούν τουλάχιστον ισότιμη μεταχείριση και να μην εμφανίζονται με παθητική στάση του «ναι σε όλα». Πρέπει να αντιληφθούν οι τρεις βουλευτές ότι με την ανακοίνωσή τους, έχουν ήδη γράψει μια «μελανή σελίδα» στον κοινοβουλευτικό τους βίο.

Σήμερα είναι απολογούμενοι όχι μόνο για την στάση τους ως προς το Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα, αλλά και για την «αφωνία» τους και για άλλα μεγάλα ζητήματα για τα οποία η Κυβέρνηση είτε «κωφεύει», είτε αδιαφορεί. Άραγε δεν έχουν αντιληφθεί ότι στην Άρτα ρέουν οι χρηματοδοτήσεις, είτε για μελέτες αντιπλημμυρικών έργων, είτε για τοπικά έργα, είτε για δήμους, σε αντίθεση με ο, τι συμβαίνει στα Γιάννενα;

Δεν είναι καιρός να λύσουν, είτε εν συνόλω, είτε μεμονωμένα τη «σιωπή» τους και για άλλα τρέχοντα ζητήματα (και εκτός των συντεχνιακών), όπως π.χ. για την κωλυσιεργία που υπάρχει με τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, με την επέκταση της Ιόνιας Οδού μέχρι την Κακαβιά, με την κατάρρευση του πρωτογενούς τομέα, τα επερχόμενα διόδια στην Εγνατία, κ.ο.κ.

Άραγε οι αντιδράσεις για αυτά (αλλά και για άλλα ζητήματα) δεν τους «ακουμπούν» ή μήπως εκτιμούν ότι δεν είναι «αντικειμενική» η διεκδίκηση πόρων και παρεμβάσεων για τέτοια ζητήματα… Όλα έχουν ένα όριο.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ