2016-06-11 01:09:14
Φωτογραφία για Ζουν και βασιλεύουν οι offshore στο Κρανίδι και το Πόρτο Χέλι
Σε πλήρη απραξία αναφορικά με τις περιώνυμες 178 off shore με πολυτελέστατα ακίνητα και επαύλεις στο Κρανίδι και στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας βρίσκεται ο έλεγχος από πλευράς της Εφορίας Ναυπλίου ​μετά τη μεταβίβαση των υποθέσεων αυτών από το ΣΔΟΕ Τριπόλεως (είχε ελέγξει περί τις 10 από αυτές).

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενώ δόθηκαν 3 εντολές ελέγχου καμιά από τις off shore δεν έχει διεκπεραιωθεί με αποτέλεσμα απώλειες εκ.ευρώ για το δημόσιο.Στην εφορία Ναυπλίου όπου υπηρετούν 52 υπάλληλοι χωρίς ,εδώ και ενάμισι χρόνο,διευθυντή και υποδιευθυντή πενιχρά είναι τα αποτελέσματα και στον τομέα των φορολογικών ελέγχων σε καταστήματα και επιχειρήσεις της περιοχής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι παρότι το Ναύπλιο αποτελεί τον τρίτο σε σειρά τουριστικό προορισμό στη χώρα μας μόνο το πρώτο τρίμηνο του έτους έγιναν μόλις 11 προληπτικοί έλεγχοι και βεβαιώθηκε μόνο μια παράβαση.

Η εφορία υπολείπεται των στόχων ως προς τα γενικά έσοδα κατά 8,5%,και στην είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών κατά 5%.Τα μόνα τμήματα που αποδίδουν είναι αυτά του Φ.Π.Α και του εισοδήματος.

Από την άλλη οργιάζουν οι φήμες για σκληρή κόντρα και αλληλοκαταγγελίες μεταξύ των 8 ελεγκτών της εφορίας που οδήγησαν στην παρέμβαση του εισαγγελέα και του τμήματος εσωτερικών υποθέσεων της Αστυνομίας.

Την ίδια ώρα το Υπουργείο Οικονομικών έχει ενημερωθεί για την αδράνεια των υπαλλήλων της συγκεκριμένης εφορίας και αναμένονται να υπάρξουν κυρώσεις.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ