2016-06-11 18:26:16
Φωτογραφία για GP Καναδά: Η εκδίκηση του Ρικιάρντο;
Μετά από μια σύντομη περιοδεία στην Ευρώπη, η Formula 1 επιστρέφει προσωρινά εκτός αυτής, και πιο συγκεκριμένα στον Καναδά, για τον έβδομο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Οι έντονες διακυμάνσεις του Grand Prix του Μονακό, με την Red Bull να κερδίζει την πρώτη της pole position μετά το 2013, αλλά να χάνει τον αγώνα από δικό της λάθος στα πιτς, και την επιστροφή του Λιούις Χάμιλτον στις νίκες μετά από οχτώ αγώνες, έχουν δημιουργήσει πολλές προσδοκίες ενόψει του Καναδικού Grand Prix. Θα μπορέσει να διπλασιάσει τις νίκες του ο Λιούις Χάμιλτον; Θα έρθει επιτέλους η στιγμή της Ferrari, η οποία φέρνει βελτιώσεις στον κινητήρα και την ανάρτηση των μονοθεσίων της; Ή μήπως, θα είναι η ευκαιρία του Ντάνιελ Ρικιάρντο να πάρει εκδίκηση, γι’αυτό που ο ίδιος θεωρεί ως χαμένη νίκη, όχι μόνο στο Μονακό, αλλά και στην Βαρκελώνη;

Ο Αυστραλός πιλότος της Red Bull δεν έκανε τίποτα για να κρύψει την δυσαρέσκειά του μετά το Grand Prix του Μονακό
. Ήταν η πρώτη φορά που είδαμε τον, πάντα χαμογελαστό Ρικιάρντο, να χάνει το χαμόγελό του. Ο Καναδάς πάντως, είναι ίσως το καλύτερο μέρος όπου θα μπορούσε να το ξαναβρεί, δεδομένου ότι στο σιρκουί του Μόντρεαλ, έχει σημειώσει την πρώτη του νίκη πριν από δύο χρόνια. Για να τα καταφέρει όμως, θα πρέπει πρώτα να υπερκεράσει το εμπόδιο του τιμ μέιτ του, Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος, εκτός του ότι θα θέλει να αναπληρώσει για το δικό του λάθος στο Μονακό, θα έχει και τη βοήθεια του νέου κινητήρα της Renault.

Ο Φερστάπεν δεν θα είναι ο μοναδικός οδηγός που θα επωφεληθεί από τεχνικές βελτιώσεις, στον Καναδά. Η Ferrari θα έχει στην διάθεση των δύο πιλότων της, νέο τούρμπο και πίσω ανάρτηση, σε μια προσπάθεια να επιστρέψει στις πρώτες θέσεις, σε δοκιμές και αγώνα. Μόνο το μέλλον θα δείξει αν οι αλλαγές αυτές θα αποφέρουν τα αναμενόμενα, αν και ο Σεμπάστιαν Φέτελ δηλώνει ότι η νίκη είναι πιο κοντά απ’όσο φαίνεται Το σιρκουί «Ζιλ Βιλνέβ» είναι γνωστό για τους απρόβλεπτους αγώνες που έχει φιλοξενήσει κατά καιρούς. Από το 2000, ο πιλότος που έχει πετύχει τον πρώτο χρόνο των δοκιμών, έχει περάσει και πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού, μόλις έξι από τις 15 φορές. Οι αστάθμητοι παράγοντες αυξάνονται ακόμη περισσότερο φέτος, με την απόφαση της Pirelli να φέρει στον Καναδά, τα πάρα πολύ μαλακά ελαστικά. Δεδομένου ότι η «μοβ γόμα» δεν θα αντέξει αρκετά ώστε να επιτρέψει στους οδηγούς να τελειώσουν τον αγώνα μόνο με μια επίσκεψη στα πιτς, αναμένεται να δούμε και πάλι ποικίλες στρατηγικές από τις ομάδες, όσον αφορά την επιλογή των ελαστικών.

Όλα τα παραπάνω, ισχύουν με την προϋπόθεση ότι δεν θα βρέξει, καθώς – αν και οι προγνώσεις αλλάζουν συνεχώς – είναι αρκετά μεγάλη η πιθανότητα βροχής, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, περίπου την ώρα της εκκίνησης του αγώνα. Στην περίπτωση αυτή, τα δεδομένα ανατρέπονται και όλα ξεκινούν από την αρχή.

Το Grand Prix του Καναδά αρχίζει στις 21:00 της Κυριακής και θα μεταδοθεί ζωντανά από τις συχνότητες της ΕΡΤ2 και της ΕΡΤHD. Μία ώρα νωρίτερα, θα προηγηθεί η μαγνητοσκοπημένη μετάδοση των κατατακτήριων δοκιμών του Σαββάτου.

Στα μικρόφωνα οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Νίκος Κορόβηλας και Ηλίας Παπαϊωάννου. Καλεσμένοι στο στούντιο, ο Δημήτρης Μιχελακάκης, πρόεδρος της ΟΜΑΕ, και η δημοσιογράφους του ειδικού Τύπου, Πόπη Παπαμιχαήλ.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ