2016-06-14 03:29:20
Φωτογραφία για Τι «βλέπουν» τα γραφεία στοιχημάτων για το βρετανικό δημοψήφισμα
Η πιθανότητα παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε. υποχώρησε στο 64% τη Δευτέρα, χάνοντας 14 ποσοστιαίες μονάδες από την προηγούμενη εβδομάδα, με βάση τις αποδόσεις που προσφέρουν τα γραφεία στοιχημάτων.

Με βάση τις αποδόσεις που προσφέρει η Betfair, η πιθανότητα παραμονής υπολογίζεται στο 64% ενώ με βάση αυτές που προσφέρει η William Hill, η πιθανότητα διαμορφώνεται στο 69%.

Η πιθανότητα να παραμείνει η Βρετανία στην ΕΕ υποχώρησε μετά και τη δημοσκόπηση για τον Intependent που έδειξε ότι οι υπερασπιστές του Brexit προηγούνται κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες.

Εως και την περασμένη Πέμπτη, οι αποδόσεις που έδινε η Betfair υποδήλωναν πιθανότητα 78% για παραμονή της Βρετανίας.

«Αλμα» στις αγορές χρυσού υπό τον φόβο Brexit

Φοβούμενοι το ενδεχόμενο η Βρετανία να ψηφίσει υπέρ της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Λονδρέζοι όλων των ηλικιών αγοράζουν το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερες ράβδους χρυσού και χρυσά νομίσματα.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters, οι πωλήσεις ράβδων και νομισμάτων έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, οι οποίες δείχνουν πως αυξάνεται η στήριξη για το Brexit.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με το πρακτορείο, η ATS Bullion έχει δει τις πωλήσεις της να αυξάνονται κατά 5-10%, ενώ η online πλατφόρμα συναλλαγών χρυσού BullionVault.com ανέφερε πως η Βρετανία ξεπερνά άλλες περιοχές σε όρους αύξησης της ζήτησης αυτόν τον μήνα.

Η εταιρεία αναφέρει πως η πελατειακή της βάση στη Βρετανία ήταν 59% υψηλότερη τον Ιούνιο από τον μέσο όρο των τελευταίων 12 μηνών, έναντι 5% στις άλλες εννέα από τις δέκα κορυφαίες αγορές της.

Από την πλευρά της, η The Pure Gold Company ανέφερε πως τα αιτήματα για αγορά ράβδων χρυσού αυξήθηκαν κατά 19% το περασμένο σαββατοκύριακο, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Αυτοί που θέλουν αγοράζοντας χρυσό να κάνουν hedging έναντι του κινδύνου ενός Brexit, μπορούν να επιλέξουν από μια σειρά μικρών επενδυτικών προϊόντων, από ράβδους 1 γραμμαρίου για λιγότερο από 50 στερλίνες μέχρι ράβδους ενός κιλού που τιμολογούνται στα 28.000 στερλίνες.

Η εταιρεία εμπορίας χρυσού Baird & Co αποδίδει την αυξημένη ζήτηση για χρυσό φέτος στις ευρύτερες ανησυχίες για την οικονομία και όχι μόνο στις ανησυχίες για το Brexit, ωστόσο αυτό θα μπορούσε να αλλάξει στην περίπτωση που οι Βρετανοί ψηφίσουν υπέρ της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ