2016-06-14 02:44:08
Φωτογραφία για Π. Πολάκης: Υπέρβαση της φαρμακευτικής δαπάνης στα νοσοκομεία της Κρήτης
Ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε στις εταιρείες και είπε ότι έχοντας τα πρωτότυπα και τα νέα φάρμακα, εκβιάζουν με πολύ υψηλές... τιμές που δεν έχουν σχέση με τις τιμές που πουλούν στο εξωτερικό.

Κεντρική διαπραγμάτευση για την τομή του φαρμάκου με τις μεγάλες εταιρείες του χώρου 4-5 προανήγγειλε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψή του στη ΔΥΠΕ Κρήτης.

Όπως είπε ο ίδιος, ο έλεγχος της φαρμακευτικής δαπάνης μπαίνει στο "τραπέζι" της σύσκεψης με τους Διοικητές των νοσοκομείων και τους φαρμακοποιούς μεγάλων νοσοκομείων.

Ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε στις εταιρείες και είπε ότι έχοντας τα πρωτότυπα και τα νέα φάρμακα, εκβιάζουν με πολύ υψηλές τιμές που δεν έχουν σχέση με τις τιμές που πουλούν στο εξωτερικό.

Ο κ.Πολάκης έκανε λόγο για υπέρβαση της φαρμακευτικής δαπάνης στα νοσοκομεία της Κρήτης που όπως είπε πρέπει να ελεγχθεί και προανήγγειλε αξιοποίηση των αρμοδίων υπηρεσιών του νοσοκομείου στο πλαίσιο της εξοικονόμησης, δίνοντας μάλιστα οδηγίες για το πως θα γίνεται η συνταγογράφηση.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ