2016-06-15 14:06:44
Φωτογραφία για Στην Κρήτη ο Οικουμενικός Πατριάρχης - Ιστορικές ημέρες για το νησί… λόγω Συνόδου
Τα κρητικά εδάφη πάτησε πριν από λίγο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος έφτασε στο νησί μας, στο πλαίσιο της διεξαγωγής της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας από τις 16 έως τις 26 Ιουνίου στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι Χανίων.

Κατά την άφιξη του ο Πατριάρχης ευχαρίστησε όλους, όσοι τον υποδέχτηκαν, αλλά και όλους αυτούς που προσπάθησαν και έκαναν όλες τις προετοιμασίες για την πανορθόδοξη Σύνοδο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους Προκαθήμενους των Εκκλησιών, οι οποίοι τελικά δε θα συμμετέχουν στην Πανορθόδοξη Σύνοδο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η απόφαση τους, για την οποία οι ίδιοι και μόνο αυτοί έχουν ευθύνη, επισκιάζει το σημαντικό αυτό γεγονός της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ο Πατριάρχης έφτασε στα Χανιά και αναμένεται να παραθέσει δείπνο προς τιμήν των ορθοδόξων προκαθήμενων στο Ναυτικό Μουσείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέτρα ασφαλείας καθόλη τη διάρκεια της διεξαγωγής των εργασιών της Πανορθόδοξης Συνόδου είναι δρακόντεια σε ολόκληρο το νησί, προκειμένου όλα να κυλήσουν ομαλά και χωρίς απρόοπτα.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ