2016-06-16 19:50:55
Φωτογραφία για ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ
Κύκλωμα παράνομων συνταγογραφήσεων και διακίνησης φαρμάκων έφεραν στην επιφάνεια οι έλεγχοι της οικονομικής αστυνομίας και των επιθεωρητών Υγείας. Την Τετάρτη, συνελήφθη 53χρονος φαρμακοποιός, στο φαρμακείο του οποίου εκτελούνταν συνταγές φαρμάκων που έγραφαν συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί αν αγνοία των ασφαλισμένων. Στην υπόθεση εμπλέκονται τέσσερις γιατροί, ενώ ερευνάται η ενδεχόμενη εμπλοκή και άλλων. Στο φαρμακείο του 53χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες φαρμάκων που δεν είχαν ταινία γνησιότητας. Εκτιμάται ότι η συνολικά αξία των φαρμάκων και η ζημία του δημοσίου από τις ενέργειας του «κυκλώματος» ανέρχεται τουλάχιστον στις 46.000 ευρώ.

Όπως αποκάλυψε η έρευνα, οι γιατροί χρησιμοποιούσαν το ΑΜΚΑ ασφαλισμένων, εν αγνοία τους και συνταγογραφούσαν φάρμακα. Στη συνέχεια παρέδιδαν τις συνταγές στον 53χρονο, ο οποίος τις εκτελούσε στο φαρμακείο του, σε περιοχή της Αττικής και αποζημιωνόταν από τον ΕΟΠΥΥ
. Κατά τις έρευνες που πραγματοποίησαν την Τετάρτη αστυνομικοί της διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σε συνεργασία με υπαλλήλους του ΕΟΦ στο φαρμακείο του συλληφθέντα και σε δύο αποθήκες, για τις οποίες μάλιστα δεν είχε λάβει άδεια από τον ΕΟΦ, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3.695 κουτιά φαρμάκων, από τα οποία έλειπε η ταινία γνησιότητας, 48 συσκευασίες φαρμάκων τα οποία έφεραν ταινία γνησιότητας, αλλά η διάθεσή τους επιτρέπεται μόνο στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και των νοσοκομείων, 1.200 ιατρικές συνταγές, οκτώ ατομικά βιβλιάρια υγείας και δώδεκα βιβλιάρια συνταγογραφήσεων ασφαλισμένων.

Σε βάρος του 53χρονου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για μεταξύ άλλων παράβαση της νομοθεσίας για τα φάρμακα και για απάτη τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα και συνήθεια. Οι έρευνες της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σε συνεργασίας με το ΣΕΥΥΠ, τον ΕΟΦ και τον ΕΟΠΥΥ συνεχίζονται προκειμένου να διακριβωθεί όλο το εύρος της δραστηριότητας του κυκλώματος.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ