2016-06-19 00:33:05
Φωτογραφία για Η αιολική ενέργεια έσπασε το κοντέρ στην Αυστραλία το Μάιο
Ο Μάιος ήταν ο μήνας των ρεκόρ για την αιολική ενέργεια στην Αυστραλία με τις ανεμογεννήτριες να παράγουν 1,299 Γιγαβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας στο δίκτυο, σύμφωνα με στοιχεία του τοπικού διαχειριστή National Electricity Market (NEM).

Τα αιολικά πάρκα κάλυψαν ποσοστό 8,5% της συνολικής ζήτησης σύμφωνα με ξεχωριστή έκθεση των ενεργειακών αναλυτών της Pitt and Sherry.

Έτσι, η ηλεκτροπαραγωγή από αιολικά το Μάιο του 2016 κατέρριψε κατά 22% το προηγούμενο ρεκόρ του Ιουλίου του 2015 χωρίς να έχει εγκατασταθεί νέα ισχύς στο μεσοδιάστημα.

Η Αυστραλιανή Συμμαχία Αιολικών (Australian Wind Alliance) αναφέρει ότι με το ρεκόρ του Μαΐου διακόπηκε προσωρινά η ανοδική τάση των εκπομπών άνθρακα στον κλάδο της ηλεκτροπαραγωγής.

Τα τοπικά ρεκόρ κατέρριψαν τέσσερις πολιτείες: πρώτη η Νότια Αυστραλία όπου οι ανεμογεννήτριες κάλυψαν το 49% της ζήτησης. Ακολούθησαν η Τασμανία με 13%, η Βικτώρια με 12% και η Νέα Νότια Ουαλία με 4,8%. Το αυστραλιανό δίκτυο φιλοξενεί αιολικά πάρκα ονομαστικής ισχύος 3,9 Γιγαβάτ που τον Μάιο λειτούργησαν με αποδοτικότητα 49%, διπλάσια από την αποδοτικότητα του Μαρτίου.


Σύμφωνα με την Pitt & Sherry, από τότε που ο τέως πρωθυπουργός Τόνυ Άμποτ ήρε τον φόρο άνθρακα, οι εκπομπές ρύπων αυξήθηκε κατά 5,6% στον κλάδο της ηλεκτρικής ενέργειας. Η νέα διακυβέρνηση υπό τον Μάλκομ Τέρνμπουλ εκπέμπει διττά μηνύματα ως προς την κλιματική πολιτική που προτίθεται να ακολουθήσει. Ήδη άφησε να διαρρεύσει ότι δεν θα χρηματοδοτήσει το μεγαλύτερο έργο εξαγωγής άνθρακα που βρίσκεται στα σκαριά.

Η Νότια Αυστραλία έχει θέσει ως στόχο να είναι κλιματικά ουδέτερη περιοχή ως το 2050 και η Αδελαΐδα να γίνει η πρώτη πόλη στον κόσμο με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Το Διαμέρισμα Αυστραλιανής Πρωτεύουσας στοχεύει να γίνει μια κλιματικά ουδέτερη πολιτεία ως το 2050 με 100% ΑΠΕ ως το 2020. Αντίστοιχους στόχους για το 2050 έχουν θέσει η Βικτώρια.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ