2016-06-20 16:33:06
Φωτογραφία για Τέλος εποχής στη κλασική μέτρηση του σακχάρου με το τρύπημα του δακτύλου
Το τέλος εποχής στη μέτρηση του σακχάρου με τον κλασικό τρόπο, δηλαδή με τρύπημα του δακτύλου φέρνει η τεχνολογία flash, και το επαναστατικό σύστημα παρακολούθησης γλυκόζης Free Style Libre της Abbott, που σαρώνει ένα αισθητήρα πάνω στο μπράτσο, ακόμα και όταν ο διαβητικός ασθενής κοιμάται αμέριμνος!

Όπως εξηγεί ο κ. Ιωάννης Ντούπης, ειδικός παθολόγος-διαβητολόγος, παρότι στον τομέα του διαβήτη έχουμε τόσα φάρμακα και τόσα gadgets, από το ένα εκατομμύριο των Ελλήνων ασθενών, το συντρηπτικό 78% παραμένει εκτός στόχου και το 50% είναι αρρύθμιστο, άρα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο των επιπλοκών. «Η θνητότητα, η νοσηρότητα και το 80% της δαπάνης υγείας στον διαβήτη οφείλονται στις επιπλοκές, οι οποίες θα μπορούσαν να αποφευχθούν με τη σωστή ρύθμιση του σακχάρου. Ωστόσο και οι ασθενείς δεν μετρούν τακτικά το σάκχαρό τους και τα αποτελέσματα των μετρήσεων γίνονται ένα κουβάρι σε ένα σχεδιάγραμμα που δεν βγάζει νόημα και δεν δίνει ξεκάθαρα ευρήματα. Παράλληλα, ο φόβος της υπογλυκαιμίας κυριεύει τους ασθενείς και καταδυναστεύει τη ζωή τους» εξηγεί ο κ. Ντούπης.


Και προσθέτει: «Έρευνες δείχνουν ότι το θανατηφόρο ατύχημα του θρυλικού πιλότου της Φόρμουλα 1 Άιρτον Σένα ενδεχομένως οφειλόταν σε απώλεια ελέγχου του οχήματος εξαιτίας υπογλυκαιμικής κρίσης καθώς ο Σένα έπασχε από ινσουλινοεξαρτώμενο διαβήτη. Αν η ρύθμιση του σακχάρου του ήταν καλύτερη ίσως το ατύχημα δεν θα είχε συμβεί. Το νέο σύστημα παρακολούθησης Free Style Libre προσφέρει ασφάλεια και μας βοηθά να ξεφορτωθούμε τη αυτομέτρηση όπως λέει χαρακτηριστικά ο ειδικός. Ο αισθητήρας τοποθετείται στο μπράτσο και η συσκευή που σαρώνει τον αισθητήρα μετρά το σάκχαρο την ώρα που το διαβητικό παιδί για παράδειγμα κοιμάται χωρίς να χρειαστεί οι γονείς του να το ξυπνήσουν.

Όπως εξηγεί η πρόεδρος των νέων διαβητικών Ελλάδος κ. Ρούλα Λάγιου, σε ένα σπίτι με διαβητικό παιδί οι γονείς μέχρι τώρα κοιμόνταν με βάρδιες, ώστε να ξυπνούν κάθε λίγο και οι ίδιοι και το παιδί για να βεβαιωθούν ότι το σάκχαρο δεν θα πέσει χαμηλά και δεν θα συμβεί κρίση υπογλυκαιμίας!
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ