2016-06-21 09:14:25
Φωτογραφία για ΑΠΟΒΑΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Απόβαση στην Αθήνα κάνουν οι δανειστές, αρχής γενομένης με το πρόεδρο της Commission κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δίνοντας έτσι την εκκίνηση του δεύτερου γύρου. Ο πρόεδρος της Commission κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας κ. Κλάους Ρέγλινγκ μαζί με το εκπρόσωπο του ΕΜΣ στου κουαρτέτο Νικόλα Τζιαμαριόλι το πρωί και οι κ.κ, Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Φραντσέσκο Ντρούντι (ΕΚΤ) και Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ ) και Αλβάρο Περέϊρα ( ΟΟΣΑ ) μέχρι αργά το απόγευμα θα βρεθούν στην ελληνική Πρωτεύουσα για δύο λόγους: Να διαφημίσουν το έως τώρα «success story» της Ελλάδας εν όψει Brexit και να φροντίσουν η επιτυχία αυτή να… συνεχιστεί.

Ο Πρόεδρος της Commission, πέραν από τις συναντήσεις του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο και το Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα με τις οποίες θα ξεκινήσει η μέρα θα δώσει την πολιτική στήριξη της Commission εφόσον βέβαια η Αθήνα συνεχίσει να κάνει το μάθημά της, θα έχει συναντήσεις και με την ΟΚΕ επιχειρώντας να διευκολύνει την υλοποίηση στην πράξη, δύσκολων μεταρρυθμίσεων όπως το ασφαλιστικό , το φορολογικό, τα ''κόκκινα'' δάνεια και το ταμείο αποκρατικοποιήσεων
. Στην παρουσία του στην Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ θα ζητήσει την ενεργοποίηση των Ελλήνων επιχειρηματιών στα διαθέσιμα κοινοτικά κονδύλια του ΕΣΠΑ ΙΙ και του πακέτου Γιουνκέρ ώστε να επιταχυνθεί η ανάκαμψη της οικονομίας.

Χθες, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος παρέθεσε γεύμα εργασίας στον κ. Γιούνκερ, σε εστιατόριο στο Καβούρι, παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον κ. Γιούνκερ. Όπως γνωστοποίησε με μία σχετική ανάρτηση στο Twitter η εκπρόσωπος του προέδρου της Κομισιόν, Μίνα Αντρέεβα, ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος είπε στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: «Είσαι φίλος της Ελλάδας και η Ελλάδα είναι φίλη σου». Στο γεύμα παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας. Ο επιχειρηματικός κόσμος χαρακτηρίζει την παρουσία του κ. Γιούνκερ ως ψήφο εμπιστοσύνης, όχι μόνο στις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική πολιτεία να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, αλλά κυρίως, και, στις πρωτοβουλίες που λαμβάνουν οι Έλληνες επιχειρηματίες, για να γίνουν οι απαραίτητες επενδύσεις, που θα αυξήσουν την παραγωγικότητα, τα εισοδήματα και τις θέσεις εργασίας.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ