2016-06-21 10:45:19
Φωτογραφία για Πρόεδρος: Πρόγραμμα ταχείας αναδάσωσης μετά την πυρκαγιά
Είναι ανεπανόρθωτες οι καταστροφές, που μέσα από την απροσεξία, την αμέλεια ή την άρνηση να δεχτούμε τους κινδύνους, προκαλούν πραγματικά τραγικές συνθήκες για τις κοινότητες της υπαίθρου, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή Σολέας, όπου μαίνονται πυρκαγιές.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο χώρο του Κέντρου Συντονισμού των επιχειρήσεων για την κατάσβεση των πυρκαγιών το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Σολέας, και ύστερα από ευρεία σύσκεψη της οποίας προήδρευσε στην παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών και των επικεφαλής των Υπηρεσιών που συμβάλλουν στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «πρόκειται πραγματικά για μια τραγική κατάσταση.

Είχα την ευκαιρία να ακούσω τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής, του Τμήματος Δασών, της Πολιτικής Άμυνας, του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας. Έχω ενημερωθεί για την όλη κατάσταση. Αυτό που θα ήθελα πριν και πάνω από όλα να πω είναι ότι χρειάζεται ιδιαίτερα προσοχή από όλους.


Είναι ανεπανόρθωτες οι καταστροφές, που μέσα από την απροσεξία, την αμέλεια ή την άρνηση να δεχτούμε τους κινδύνους, προκαλούν πραγματικά τραγικές συνθήκες για τις κοινότητες της υπαίθρου.

Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη καρδιάς μου τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας. Ήδη έχουμε επικοινωνήσει και θα σταλούν άλλα δύο (ελικόπτερα) super puma τα οποία πιστεύω θα συμβάλουν σημαντικά στο έργο που επιτελούν άλλα 14 πτητικά μέσα.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται 66 συνολικά πυροσβεστικά οχήματα στην περιοχή με 314 πυροσβέστες επί τόπου, (προσωπικό) του Τμήματος Δασών και εθελοντές, (προσωπικό) της Επαρχιακής Διοίκησης στους οποίους θέλω να εκφράσω τις ευγνώμονες ευχαριστίες, αλλά και τα συγχαρητήρια μου διότι πραγματικά μέσα από τις πλέον αντίξοες συνθήκες στέκουν για να επιτελέσουν το καθήκον τους ανταποδίδοντας ακόμα και με τη ζωή τους αυτό που η Πολιτεία έχει υποχρέωση.

Θέλω να εκφράσω γρήγορη ανάρρωση στους δύο τραυματισθέντες και να ευχηθώ τα καλύτερα για τους υπόλοιπους που μάχονται στο πεδίο της πύρινης λαίλαπας. Μέτρα έχουν ληφθεί έτσι ώστε να αποτρέψουμε κινδύνους που αφορούν τους κατοίκους της περιοχής.

Βρίσκονται όλοι σε επαγρύπνηση αυτή τη στιγμή, ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής σε συνεργασία με την Πολιτική Άμυνα, θα πραγματοποιήσουν υπερπτήση για να καταγράψουν πού ακόμα υπάρχουν εστίες, έτσι ώστε να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερος και καλύτερος συντονισμός στην αντιμετώπιση.

Πρέπει να πω ότι από την ενημέρωση είμαι απόλυτα ικανοποιημένος για τις προσπάθειες που καταβάλλονται.

Όσον αφορά τις ζημιές που μπορεί να θεωρούνται και ανεπανόρθωτες, θα μελετήσει το Υπουργικό Συμβούλιο στη μεθαυριανή σύνοδο του μέτρα προκειμένου άμεσα να επιληφθούμε ενός προγράμματος ταχείας αναδάσωσης.

Απλά και πάλι θέλω να ευχηθώ ό,τι καλύτερο, να συγχαρώ και να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες της Πολιτείας προς τους εθελοντές, προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία, προς την Πολιτική Άμυνα, προς το Τμήμα Δασών, προς το Τμήμα του Υπουργείου Εσωτερικών, την Επαρχιακή Διοίκηση και όλους γενικότερα που συμβάλλουν στο να αντιμετωπιστεί αυτή η τραγωδία».

Ερωτηθείς αν υπάρχει εκτίμηση για το πότε θα κατασβηστεί η πυρκαγιά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «καταβάλλουμε προσπάθειες το συντομότερο να επιτευχθεί ο έλεγχος. Το πρωί φαίνονταν πολύ καλύτερα τα πράγματα, κάποια στιγμή, δυστυχώς, λόγω αλλαγής πορείας των ανέμων δημιουργήθηκε αναζωπύρωση και η προσπάθεια είναι να αντιμετωπιστεί κατά τρόπο αποτελεσματικό προς αποφυγήν περαιτέρω συνεπειών».

Σε ερώτηση αν υπήρξε επαφή από τα κατεχόμενα για βοήθεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «υπήρξε. Επικοινώνησε αργά χθες βράδυ ο κ. Ακκιντζί και προσφέρθηκε αν είχαμε ανάγκες, με δεδομένο ότι είναι η κοινή μας πατρίδα που αντιμετωπίζει το πρόβλημα. Τον ευχαρίστησα, βεβαίως, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι με τη βοήθεια που τυγχάνουμε από το Ισραήλ, τις Βρετανικές Βάσεις, ιδιαίτερα και από την Ελλάδα και με τα πτητικά μέσα που διαθέτουμε νομίζω ότι δεν υπήρχε η ανάγκη για συνδρομή, συμβολή. Εν πάση όμως περιπτώσει θέλω να ευχαριστήσω για το γνήσιο ενδιαφέρον να αντιμετωπίσουμε από κοινού προβλήματα που η κοινή μας πατρίδα αντιμετωπίζει».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ