2016-06-21 14:24:09
Φωτογραφία για Eνα κόκκινο και ένα λευκό τριαντάφυλλο στην άδεια θέση της Τζο Κοξ
Ενα λευκό και ένα κόκκινο τριαντάφυλλο πήρα την θέση της Τζο Κοξ στην βρετανική βουλή, στην ειδική τελετή εις μνήμην της πολιτικού που δολοφονήθηκε την Πέμπτη, παρουσία του απαρηγόρητου συζύγου της και των παιδιών της, ηλικίας 3 και 5 ετών.

Ο φόνος φαίνεται όλο και πιθανότερο πως ήταν μια επίθεση με πολιτικά κίνητρα, ανέφερε στην ομιλία του ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος και ο συντηρητικός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον κάλεσε τους βουλευτές "να ενωθουν εναντίον του μίσους" που σκότωσε την συνάδελφό τους.

"Η θλίψη ένωσε την κοινότητά της και ολόκληρη η χώρα και ενωμένες απορρίπτουν το πηγάδι του μίσους που την σκότωσε, σ' αυτό που όλο και περισσότερο φαίνεται ότι ήταν μια πράξη ακραίας πολιτικής βίας", δήλωσε ο Κόρμπιν, ο οποίος είχε ένα λευκό τριαντάφυλλο στη μπουτονιέρα όπως και όλοι οι βουλευτές.

"Ας τιμήσουμε τη μνήμη της Τζο με το να αποδείξουμε πως η δημοκρατία και η ελευθερία για τις οποίες αγωνίσθηκε είναι ακλόνητες, με το να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τους πολίτες μας και με το να ενωθούμε εναντίον του μίσους που την σκότωσε", τόνισε ο Κάμερον απευθυνόμενος στους βουλευτές.


Aρκετοί από τους συναδέλφους της Κοξ στους Εργατικούς, συμπεριλαμβανομένων των Χάιντι Αλεξάντερ, Στίβεν Κίνοκ και Κάρολιν Χάρις, ήταν με δάκρυα στα μάτια.

Στους βουλευτές επετράπη να «σπάσουν» την παράδοση, να καθίσουν μαζί, αντί να διαιρεθούν κατά κόμμα, σε μια χειρονομία ενότητας του σώματος.

Με ένα μήνυμα στο Twitter ο Μπρένταν Κοξ ευχαρίστηκε τους βουλευτές «για την καλοσύνη και την συμπόνια προς την οικογένειά μας σήμερα και για το γεγονός ότι περιγράψατε τόσο καλά τη Τζο που αγαπάμε».

Στη συνέχεια τα μέλη του κοινοβουλίου και οι επίσημοι προσκεκλημένοι μετέβησαν στον γειτονικό ναό της Αγίας Μαργαρίτας για την επιμνημόσυνη δέηση. 
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ