2016-06-21 15:25:29
Φωτογραφία για Στη Σούδα το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Χάρι Τρούμαν - ΦΩΤΟ
Στη ναυτική βάση Μαραθίου κατέπλευσε σήμερα το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Χάρι Τρούμαν». Το αεροπλανοφόρο, το οποίο συνοδεύεται από άλλα τρία πλοία των ΗΠΑ, με τη βοήθεια ρυμουλκών κατευθύνθηκε σε ασφαλή προβλήτα της βάσης.

Το «Τρούμαν» θα παραμείνει για τέσσερις ημέρες στη Σούδα, με σκοπό τον ανεφοδιασμό του, την αναψυχή και την ξεκούραση του πληρώματος, το οποίο θα έχει και την ευκαιρία να δει τις ομορφιές του τόπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ήδη έχουν προγραμματιστεί εκδρομές σε διάφορα σημεία της Κρήτης.

Το «Χάρι» Τρούμαν» ανήκει επιχειρησιακά στον 6ο Στόλο και εκτελεί κυρίως αποστολές στην περιοχή της Μεσογείου και του Περσικού Κόλπου.

Έχει εκτόπισμα 90.000 τόνων, κινείται με 4 προπέλες αναπτύσσοντας ταχύτητα 30 κόμβων. Το μήκος του αγγίζει τα 333 μέτρα, το πλάτος του 78 μέτρα και το ύψος του φτάνει τα 74 μέτρα. Έχει δυνατότητα μεταφοράς έως και 90 μαχητικών αεροσκαφών.

Διαθέτει 2.500 καμπίνες στις οποίες διαμένουν 3.500 μέλη πληρώματος και άλλα 2.500 άτομα, που αποτελούν το πλήρωμα και τους τεχνικούς των πολεμικών αεροσκαφών. Στο πλοίο παρασκευάζονται σε ημερήσια βάση 18.000 γεύματα και καταναλώνονται 1.500 κυβικά νερού.

Το «Χάρι Τρούμαν» διαθέτει δικό του τηλεοπτικό σταθμό.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή ΦΩΤΟ: flashnews.gr

ΠΗΓΗ: http://www.enikos.gr/society/395376,Sth-Soyda-to-amerikaniko-aeroplanoforo-Xari-Troyman-FWTO.html
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ