2016-06-24 21:58:15
Φωτογραφία για Η Euroins ανοίγει υποκατάστημα εξετάζοντας εξαγορές στην Ελληνική Αγορά
Κατόπιν της άρνησης εγκρίσεως της Τράπεζας της Ελλάδος να αποκτήσει την ασφαλιστική εταιρεία Credit Agricole Life στην Ελλάδα, ο ασφαλιστικός Όμιλος Euroins (EIG), θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Eurohold, προτίθεται να προβεί σε περαιτέρω οργανική ανάπτυξη στην Ελλάδα.

Η ασφαλιστική μητρική εταιρεία σχεδιάζει, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, να ανοίξει υποκατάστημα στην χώρα εξετάζοντας περαιτέρω ευκαιρίες για εξαγορές ως μέρος της στρατηγικής της να καταστεί κύριος ασφαλιστής στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η συμφωνία για την Credit Agricole Ζωής έλαβε χώρα τον Ιούλιο του 2015 και αναμενόταν να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους κατόπιν της εγκρίσεως των αντίστοιχων ρυθμιστικών αρχών. "Η πρόσφατη απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤΕ) δεν θα επηρεάσει τις προθέσεις της EIG για περαιτέρω ανάπτυξη στην χώρα. Η εταιρεία είναι καλά κεφαλαιοποιημένη για να επεκτείνει την παρουσία της στην ελληνική ασφαλιστική αγορά και να αναπτυχθεί οργανικά", ανέφερε ο κ
. Kirill Boscov (φωτογραφία), Διευθύνων Σύμβουλος του ασφαλιστικού Ομίλου Euroins. Η EIG προέβη σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 100 εκ. Ευρώ στις αρχές Απριλίου 2016 η οποία ανήλθε σε 247 εκ. Ευρώ. Ο στόχος της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου ήταν η χρηματοδότηση για την ανάπτυξη του Ομίλου, καθώς επίσης, για την στήριξη των θυγατρικών της περιοχής. Τον Φεβρουάριο του 2015, η EIG απέκτησε τις δραστηριότητες του Γερμανικού Ομίλου Talan στην Βουλγαρία. Το 2013, εξαγόρασε τις ασφαλιστικές δραστηριότητες της QBE στην Βουλγαρία και την Ρουμανία, όπως επίσης, τις δραστηριότητες της Interamerican στην Βουλγαρία. Η εταιρεία θα συνεχίσει να αναζητά περαιτέρω ευκαιρίες για εξαγορές. "Θα εξετάσουμε και άλλες στρατηγικές επιλογές για εξαγορά τοπικών ασφαλιστικών εταιρειών που θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν για να επιταχυνθεί η ανάπτυξη. Οι εξαγορές αποτελούν μέρος του τρόπου ζωής μας και μας βοηθούν να διαφοροποιήσουμε και να βελτιώσουμε την ποιότητα του ασφαλιστικού χαρτοφυλακίου μας", σχολίασε ο κ. Kiril Boshov.

Στην ανακοίνωση, προστίθεται, ότι ο ασφαλιστικός Όμιλος Euroins έχει παρουσία στην Ελλάδα από τον Αύγουστο του 2014 και προς το παρόν οι δραστηριότητες του αυξάνονται διαρκώς χάρη στις προσπάθειες διαχείρισης της Global Insurance Group, του Έλληνα Συνεργάτη της EIG. Η διείσδυση της ασφάλισης στην Ελλάδα, όπως και στις λοιπές χώρες της περιοχής, είναι αρκετές φορές μικρότερη απ’ ότι στην Δυτική Ευρώπη, η οποία, συμφώνως προς τη διαχείριση της EIG προϋποθέτει καλές ευκαιρίες για την ανάπτυξη των ασφαλιστικών εργασιών της κατά τα επόμενα χρόνια, όταν η ελληνική οικονομία είναι βέβαιο ότι θα αρχίσει να ανακάμπτει.

Η EIG αναμένει διψήφια αύξηση στα έσοδα από ασφάλιστρα και καθαρά κέρδη για το 2016 ενισχύοντας την ανάκαμψη στην οικονομία της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η οποία με την σειρά της ενισχύει την ζήτηση για ασφαλιστικές υπηρεσίες.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ