2016-06-28 13:26:14
Φωτογραφία για Δειλά σημάδια σταθεροποίησης στην Ασία
Μεταβλητότητα και αστάθεια ήταν τα σημερινά χαρακτηριστικά της συνεδρίασης στα ασιατικά χρηματιστήρια που προσπαθούν να συνέλθουν... από το βρετανικό σοκ που έχει κοστίσει μέχρι στιγμής 3 τρις. Δολάρια σε κεφαλαιοποίηση, σύμφωνα με τα στοιχεία της S&P Global .

Οι ασιατικοί δείκτες παρότι άνοιξαν σε αρνητικό έδαφος με σημαντικές απώλειες σε συνέχεια άλλης μιας ζημιογόνας συνεδρίασης στην Wall Street, κατάφεραν να περιορίσουν στην συνέχεια την πτώση και σε ορισμένες περιπτώσεις να επιστρέψουν σε κέρδη.

Ορισμένοι αναλυτές ισχυρίζονται μάλιστα ότι οι επιπτώσεις του Brexit στην Ασία θα είναι βραχύβιες.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei , ο οποίος άνοιξε με απώλειες σχεδόν 2% κατάφερε να τις διαγράψει επιστρέφοντας οριακά σε κέρδη. Ανάλογη πορεία ακολούθησε και ο Kospi στη Νότια Κορέα όπου κατάφερε μετά από απώλειες 0,5% να επιτύχει κέρδη0,4%, ενώ αντίθετα ο ASX στην Αυστραλία δεν κατάφερε να γλιτώσει τις απώλειες υποχωρώντας κατά 0,54%. Πολλές τραπεζικές μετοχές της χώρας έχουν δεχθεί έντονο σφυροκόπημα με την ΑΝΖ να υποχωρεί κατά 1,1% και τη NAB να μετρά απώλειες 0,45 σήμερα.


Στην Κίνα ο Shanghai Composite μάζεψε τις αρχικές απώλειες του 1,06% κινούμενο σταθεροποιητικά , ενώ ο Shenzhen σημειώνει οριακή πτώση.

Στο μεταξύ, παραδομένη στις ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης μετά την απόφαση της Μεγάλης Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση παρέμεινε και την Δευτέρα η Wall Street, με τους δείκτες να κατρακυλούν για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση. Ο Dow Jones και ο S&P 500 έκλεισαν στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο, με τον δεύτερο να ανακτά στο νήμα το ψυχολογικό επίπεδο των 2.000 μονάδων. Η επικράτηση του Brexit στο δημοψήφισμα της περασμένης Πέμπτης έχει οδηγήσει τον βιομηχανικό δείκτη σε απώλειες σχεδόν 900 μονάδων σε δύο μόλις συνεδριάσεις.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ