2016-06-28 20:10:17
Φωτογραφία για Αιγιάλεια: Προειδοποιούν για δύο ποτάμια - Τα έργα αλλάζουν τις κοίτες
Ξέφυγε από κάθε έλεγχο η κατάσταση σε ποτάμια της Αιγιάλειας, στον «βωμό» της κατασκευής των έργων υποδομής -με πρώτη την... Ολυμπία Οδό- αφού τόσο στον Κριό, που διαπερνά την Αιγείρα, όσο και στον Κράθι, πίσω από την Ακράτα, φαίνεται να «κρύβονται» επικίνδυνες καταστάσεις, που ίσως η περιοχή κληθεί να «πληρώσει» πανάκριβα, με ανυπολόγιστη περιβαλλοντική ζημιά, μέσα στα λίγα επόμενα χρόνια.

Οι καταγγελίες, όλο το προηγούμενο διάστημα, εν μέρει από το δήμο και περισσότερο από περιβαλλοντικούς φορείς, δεν άγγιξαν τις τεχνικές εταιρείες, που στήνουν ανενόχλητες γέφυρες, αλλάζοντας εντελώς τις κοίτες των ποταμών, δίχως ν' αντιλαμβάνονται προσφυγές σε υπηρεσίες, αλλά πιο πολύ... «καμπανάκια κινδύνων».

Σύμφωνα με τα όσα έχει καταγράψει η επιστημονική ομάδα της περιβαλοντικής οργάνωσης του Κορινθιακού «Αλκυών», στον Κράθι -κάτω από τη «μύτη» των Ακρατινών - έχει παρθεί ποσότητα 1,5 εκατ. κυβικών αμμοχάλικου, ενώ η άδεια αφορούσε 600 χιλιάδες, ενώ στον Κριό, έχει γίνει τσιμεντόστρωση της κοίτης, με αποτέλεσμα να μην φέρνει καθόλου υλικά, αφού αυτά θα συγκρατούνται (δεξιά κι αριστερά), προκαλώντας μεγαλύτερη και πιο έντονη διάβρωση των ακτών.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ