2016-06-28 20:59:55
Φωτογραφία για Μεγάλες ζημιές από την χαλαζόπτωση της Τρίτης που έπληξε μεγάλο μέρος καλλιεργειών του Ν. Καρδίτσας
Τελειωμό δεν έχουν φέτος τα προβλήματα για τους αγρότες του νομού Καρδίτσας Μετά την καταστροφική βροχόπτωση του Μαΐου, ήρθε σήμερα και μιας πρωτοφανούς έντασης χαλαζόπτωση.

Χωρίς ακόμη να υπάρχει πλήρης εικόνα για την έκταση και το σύνολο των ζημιών μπορούμε να πούμε σίγουρα έχει πληγεί σε πολύ μεγάλο βαθμό κομμάτι του Δήμου Μουζακίου αλλά και του Δήμου Καρδίτσας. Την ώρα που επικοινωνήσαμε με τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκο, βρισκόταν στην περιοχή του Μουζακίου και μας ανέφερε για μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες κάθε είδους. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι από φυτά καλαμποκιού σχεδόν ενάμισι μέτρο δεν έμεινε τίποτα.

Οι αρχικές, επαναλαμβάνουμε, πληροφορίες μιλάνε για καταστροφές στις στρεμματικές περιφέρειες Λαζαρίνας, Χάρματος, Μουζακίου, Μαυρομματίου Γελάνθης, Ελληνόπυργου, Πύργου Ιθώμης, και πέριξ αυτών όπως και, σε λιγότερο βαθμό, σε Μαγούλα και Μαγουλίτσα.


Δεν είναι όμως μόνο αυτή η πλευρά του νομού καθώς η κακοκαιρία έπληξε σχεδόν όλη του την έκταση και χαλάζι έπεσε και μέσα στην Καρδίτσα. Στο Δήμο Καρδίτσας με ενημέρωση από τον Δήμαρχο κ. Φ. Αλεξάκο μιλούν για μεγάλες ζημιές σε αμπέλια στην περιοχή της Μητρόπολης ενώ ζημιές υπάρχουν και σε κοινότητες όπως η Πτελοπούλα, Μέλισσα, Ζαΐμι και Σταυρός. Σίγουρα υπήρξαν προβλήματα στο Μελισσοχώρι από την πλευρά του Δήμου Σοφάδων. Δείτε εδώ αναλυτικό ρεπορτάζ για το δήμο Σοφάδων.

Σε ότι αφορά στο Δήμο Παλαμά, που είχε πληγεί από την βροχόπτωση, ο δήμαρχος κ. Σακελλαρίου μας είπε πως δεν υπήρξαν προβλήματα σε κάποια από Τα Δημοτικά Διαμερίσματα.

Το μεγάλο, λοιπόν, πρόβλημα το αντιμετωπίζει ο Δήμος Μουζακίου και γίνεται ακόμα μεγαλύτερο αν αναλογιστεί κανείς το πρόβλημα που υπάρχει με τους εκτιμητές του ΕΛΓΑ.

Πλήρης εικόνα πάντως θα υπάρξει σήμερα το βράδυ ή αύριο το πρωί όταν και θα υπάρξει συνολική εκτίμηση του μεγέθος των καταστροφών.

Στην περιοχή της Αργιθέας δεν είχαμε προβλήματα από την χαλαζόπτωση.

Σοβαρά προβλήματα από την χαλαζόπτωση έχουν δημιουργηθεί και στους γειτονικούς νομούς Τρικάλων και Φθιώτιδας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ