2016-06-28 21:53:14
Φωτογραφία για Κάμερον: Σαν ξένο σώμα στην τελευταία του Σύνοδο Κορυφής
Ως αποσυνάγωγος κινήθηκε αλλά και αντιμετωπίστηκε ο Ντέιβιντ Κάμερον στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, λίγα 24ωρα μετά το Brexit Ο Βρετανός Πρωθυπουργός ήταν εμφανώς αμήχανος και αναψοκοκκινισμένος μπήκε από τους τελευταίους στην αίθουσα όπου συγκεντρώνονταν οι υπόλοιποι 27 ηγέτες της ΕΕ.

Συνομίλησε με λίγους, μεταξύ των οποίων για ελάχιστα δευτερόλεπτα με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, και περισσότερο με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, την Πρόεδρο της Λιθουανίας Ντάλια Γκρυμπάουσκαιτ, την ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι.

Κάποια στιγμή βρέθηκε σε πηγαδάκι με τον Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Χαβιέ Μπετέλ και την Ανγκελα Μέρκελ. Η Γερμανίδα Καγκελάριος δεν έδειχνε και πολύ διάθεση για συζήτηση. Οταν την ρώτησε κάτι ο Κάμερον απάντησε και ετοιμάστηκε να γυρίσει την πλάτη της. Εκεί ο Μπετέλ, έσωσε τα προσχήματα, κάνοντας ένα πείραγμα δείχνοντας τον Βρετανό Πρωθυπουργό. Η Μέρκελ χαμογέλασε και σχολίασε κάτι που δεν ακούγεται στις κάμερες, με τον Κάμερον να κάνει μια κίνηση δείχνοντας το στομάχι του, σαν να δείχνει ότι αδυνάτισε.


Σε μια σύντομη συνομιλία που είχε με τον Ελληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο Ντέιβιντ Κάμερον απάντησε με σφιγμένα χείλη, για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος: «Δεν τα κατάφερα»...

Λίγο αργότερα, η κάμερα δείχνει τον Κάμερον να έχει βγάλει το σακάκι του και να συνομιλεί σκυθρωπός και σαν ξένο σώμα ανάμεσα στους 27. Το ίδιο αμήχανος έδειχνε και στην οικογενειακή φωτογραφία της Συνόδου, η οποία θα είναι πιθανότατα και η τελευταία που συμμετέχει. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ