2016-06-29 01:51:20
Φωτογραφία για Ασθενής επιτέθηκε σε γιατρό εν ώρα εργασίας στην Κοζάνη
Health view.gr

Νέο περιστατικό βίας σε γιατρό εν ώρα εργασίας, κατήγγειλε τη Τρίτη το ΚΙνημα Νέων Ιατρών. Το περιστατικό καταγγέλθηκε από τον Π.Β. επιμελητή Β’ γενικής ιατρικής στο ΚΥ Σερβίων Κοζάνης , ο οποίος το πρωί της 18/6 στις 8:30 το πρωί σε ώρα εφημερίας, δέχτηκε επίθεση από ασθενή που έφτασε στην άσκηση σωματικής βίας.

Σύμφωνα με το Κίνημα, «το γεγονός ότι αυτή τη φορά το περιστατικό συνέβη σε χώρο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε τίποτα δεν αλλάζει την ουσία. Απλά έρχεται να επιβεβαιώσει το γεγονός ότι οι γιατροί που παρά τις δύσκολες συνθήκες και το απάνθρωπο των απανωτών εφημεριών, επιμένουν να παραμένουν στην Ελλάδα και να αγωνίζονται για να κρατήσουν όρθιο το δημόσιο σύστημα υγείας, είναι τελείως απροστάτευτοι».

Όπως εξηγεί, η έλλειψη προστασίας δεν αφορά μόνο τη χρονική διάρκεια της εργασίας. «Ακόμα πιο σοβαρό είναι ότι κανείς υπεύθυνος δε δείχνει να ασχολείται με τα περιστατικά βίας ακόμα και όταν αυτά συμβούν, ώστε να ασκηθούν διώξεις στον καθένα που ψάχνει εξιλαστήρια θύματα για τα προβλήματα του». Και καταλήγουν οι νέοι γιατροί «η κατάσταση που δείχνει να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο έχει ευθύνες πέρα από τους αυτουργούς και όσους αφήνουν αυτή την κατάσταση να συνεχίζεται δείχνοντας σε κάθε επίδοξο τραμπούκο το δρόμο της ατιμωρησίας».
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ