2016-06-30 08:37:09
Φωτογραφία για Τι είπε ο Δένδιας για το προσφυγικό;
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας  Νίκος Δένδιας  συμμετείχε χθες σε συζήτηση για το προσφυγικό και τις πολιτικές εξελίξεις, στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή»,  που παρουσίασαν  οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Οικονόμου και Νίκη Λυμπεράκη, στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.    

Μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας ανέφερε:

 Το τρομοκρατικό χτύπημα είναι στην περιοχή μας. Η Κωνσταντινούπολη δεν είναι τόσο μακριά όσο θέλουμε να πιστεύουμε.

Η χώρα πρέπει να είναι έτοιμη με τις δομές της και να προσαρμόσει, αν θέλετε, τις δομές της στη νέα διεθνή απειλή που φαίνεται στην περιοχή μας.

Εμμέσως είναι και μια απειλή κατά της Ελλάδας. Πάρα πολλοί Έλληνες χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Η βία έχει κλιμακώσεις. Kαλό είναι να κοιτάμε και τα δικά μας. Το κέντρο της Αθήνας έχει επανέλθει στην κατάσταση του 2012. Χθες κάηκε τζιπ του στρατού στο Γουδί. Οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν εκτός αυτού του κύκλου της βίας. Πρέπει να προσέχουμε. Δημιουργείται μια κλιμάκωση μέσα στη χώρα.


Η κυβέρνηση επειδή έχει ενοχικά σύνδρομα επιτρέπει να υπάρχει τέτοια δραστηριότητα. Αυτή τη στιγμή το κέντρο της Αθήνας δεν αστυνομεύεται. Kάποιοι  παίρνουν τα αγάλματα μέσα στο βράδυ και φεύγουν!

Πρέπει να επανέλθουμε σε μια αντιμετώπιση οιουδήποτε φαινομένου από οποιονδήποτε κι αν προέρχεται,  με απόλυτη τήρηση της νομιμότητας. Αυτό συνιστά κράτος και ευνομούμενη πολιτεία. Αυτό είναι το συμφέρον του πολίτη και της ελληνικής κοινωνίας στο σύνολό της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φαλίρισε την Ελλάδα, έκλεισε τις τράπεζες, είναι υπεύθυνος για 121 δις καταθέσεις που έφυγαν, για το 3ο Μνημόνιο, για τα 9 δισ. ευρώ  επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα, για τη φορολόγηση του αέρα που αναπνέουμε, της αύξησης του ΦΠΑ, των έμμεσων φόρων, του φόρου εισοδήματος, της αύξησης της προκαταβολής, της αύξησης οποιουδήποτε φόρου μπορεί αν φανταστεί κανείς.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ηθικό θέμα, η πρώτη του νομοθετική πράξη όταν κέρδισε τις εκλογές το 2015, θα ήταν να αλλάξει τον εκλογικό νόμο.

Ο εκλογικός νόμος είναι μια απόπειρα του ΣΥΡΙΖΑ να αποφύγει τη συντριβή στις επόμενες εκλογές και να εμποδίσει τη ΝΔ να δημιουργήσει μια ισχυρή κυβέρνηση.

Θα πάμε σε εκλογές με τον παρόντα εκλογικό νόμο. Επειδή μερικοί ονειρεύονται, όμως, ότι στις μεθεπόμενες εκλογές θα πάμε με τον εκλογικό νόμο που θα ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, σας λέω ότι η ΝΔ θα καταργήσει αμέσως μετά αυτόν τον εκλογικό νόμο με πάνω από 200 ψήφους κι έτσι δε θα εφαρμοστεί ποτέ.

Όλη αυτή η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού διότι το κύριο πρόβλημα, αυτή τη στιγμή, της χώρας είναι η καταστροφή της παραγωγικής της βάσης.

Βλέπουμε να κλείνει η μία επιχείρηση πίσω από την άλλη. Αυτό είναι σαφές αποτέλεσμα της κρίσης. Η κρίση βαθαίνει και είμαστε σε ύφεση για 3 συνεχή τετράμηνα. Υπάρχει πιθανότητα το λιανεμπόριο να αντέξει την αύξηση του ΦΠΑ;

Αυτή τη στιγμή, αυτό το οποίο συμβαίνει και θα το δούμε να εξελίσσεται το φθινόπωρο, μόλις αρχίσει και η φορολογική αφαίμαξη, η χώρα θα πέσει τελείως μπρούμυτα. Η κατάσταση είναι πάρα πολύ κακή. Και δεν έχει καμία έννοια αυτή της στιγμή να συζητάμε μόνο τις ευθύνες, εάν δεν έχουμε να προτείνουμε συγκεκριμένο τρόπο εξόδου από αυτήν αθλία κατάσταση.

Η κυβέρνηση όπως το βλέπω έχει δύο επιλογές: Το αργότερο μέχρι την άνοιξη του 2017 να πάει σε εκλογές ή να εφαρμόσει τον «κόφτη», πηγαίνοντας σε οριζόντια περικοπή μισθών και συντάξεων.

Μπείτε στο ίντερνετ και δείτε το νομοθέτημα που κατατέθηκε σήμερα και χθες στη Βουλή. Υπάρχουν δύο διατάξεις: Ο υπεύθυνος για τη Σιβιτανίδειο να μην έχει δίπλωμα ξένης γλώσσας, όπως προβλεπόταν μέχρι τώρα,  για να βολευτεί διευθυντής Υπουργού! Και πρόσληψη καθαριστριών όπως θέλει ο αρμόδιος Υπουργός, χωρίς κανένα προσόν. Δείτε το άρθρο 44 του υπό συζήτηση νομοσχεδίου. Δεν υπάρχει κανένα κριτήριο. Μπορεί ο Υπουργός να κάνει οτιδήποτε θέλει.

Δεν υπάρχει ρουσφετολογικότερη κυβέρνηση από αυτήν που ζούμε σήμερα! Σε κάθε νομοσχέδιο μπαίνουν ρουσφετολογικές διατάξεις. 
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ