2016-06-30 10:01:36
Φωτογραφία για ΟΜΠΑΜΑ: Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΑ
Η παγκόσμια οικονομία θα παραμείνει σταθερή βραχυπρόθεσμα, προέβλεψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, σημειώνοντας ότι λίγες ημέρες μετά από την επικράτηση του Brexit στο βρετανικό δημοψήφισμα, οι αγορές μοιάζουν να ηρεμούν. Πάντως, εξέφρασε ανησυχίες για τις πιο μακροπρόθεσμες προοπτικές για την ανάπτυξη, εάν το Brexit γίνει πραγματικότητα.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής διαβεβαίωσε ότι η χώρα του, ο Καναδάς και το Μεξικό θα εργαστούν για να εγγυηθούν τη σταθερότητα του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού συστήματος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Οτάβα, πλαισιωμένος από τους ηγέτες των δύο χωρών.

«Με δεδομένη την ψήφο στο Ηνωμένο Βασίλειο υπέρ της αποχώρησής του από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ομάδες μας για τα οικονομικά θα συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού ώστε να παραμείνουμε επικεντρωμένοι στη συνέχιση της ανάπτυξης των οικονομιών μας και στην εξασφάλιση της σταθερότητας του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού συστήματος, κάτι που είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να επιτύχουμε», ανέφερε ο κ. Ομπάμα. 


Όπως τόνισε: «Παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά την κατάσταση για να εξακριβωθεί εάν υπάρχουν συστημικά προβλήματα».

Ακόμη, ο κ. Ομπάμα ζήτησε να υπάρξει πρόοδος στη φιλελευθεροποίηση του εμπορίου, συμπεριλαμβανομένων των διαπραγματεύσεων για το διατλαντικό εμπόριο, ενώ υπογράμμισε ότι «το ελεύθερο εμπόριο πρέπει να είναι δίκαιο εμπόριο», κάνοντας λόγο για υπερπροσφορά χάλυβα και αλουμινίου το τελευταίο διάστημα στις διεθνείς αγορές.

ΑΜΠΕ/Reuters

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ