2016-06-30 14:47:08
Φωτογραφία για Συμβόλαια – αντίδοτο του κόστους ρωσικών επιχ/σεων στη Συρία
 Ως την πιο επικερδή επίδειξη των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων (βλ. Αεροπορία) στην «μετασοβιετική» της Ιστορία, αποκαλείται η εμπλοκή στη Συρία, καθώς αποτέλεσε την αφορμή αναζωπύρωσης του ενδιαφέροντος για τα μέσα που αξιοποιούνται επιχειρησιακά από τη διεθνή αγορά.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν, οι εξαγωγές ρωσικών οπλικών συστημάτων ξεπερνούν τις προσδοκίες. Τουλάχιστον, η αύξηση των εσόδων στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας θα μπορέσει να υπερκαλύψει το κόστος που κατέβαλε η Ρωσική Ομοσπονδία για την επιχείρηση.

Τα στοιχεία που δίνονται στη δημοσιότητα αναφέρουν, ότι η Ρωσία δαπάνησε 500 εκατ. ευρώ για τις επιχειρήσεις στη Συρία, στο τέλος του 2015 το ύψος των συμβολαίων για την εξαγωγή οπλικών συστημάτων ανήλθε στα 15,2 δισεκατομμύρια δολάρια, με τα μισά χρήματα περίπου (47%) να αφορούν στην πώληση μαχητικών αεροσκαφών όπως διευκρινίζει η Rosoboronexport.


Η εμπλοκή στις επιχειρήσεις στη Συρία βομβαρδιστικών αεροσκαφών τύπου Sukhoi Su-34 και Su-24M, τα μαχητικά Sukhoi Su-30CM/SM και Su-35, καθώς επίσης επιθετικών ελικοπτέρων τύπου Mi-24N και Ka-52, εκτόξευσε το ενδιαφέρον σημαντικών χωρών αγοραστών στην εξοπλιστική αγορά, ενώ φέρεται να έχει προσελκύσει και το ενδιαφέρον νέων πελατών από την περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Σύμφωνα με στοιχεία του «Russia beyond the Headlines», επιβεβαιώνεται η έναρξη συζητήσεων με την Αλγερία που υπερεξοπλίζεται για μαχητικά αεροσκάφη τύπου Su-35 του πλέον σύγχρονου μαχητικού αεροσκάφους αυτή τη στιγμή στο ρωσικό οπλοστάσιο, αν και δεν υπάρχουν πληροφορίες ούτε για τον αριθμό των μαχητικών που αφορά, ούτε το κόστος της σύμβασης. Η χώρα παραλαμβάνει αυτή την περίοδο μαχητικά Su-30MKA.

Σημαντικές συμφωνίες είναι το συμβόλαιο για 24 Su-35 από την Κίνα, αλλά και η έναρξη παραδόσεων των MiG-29 στην Αίγυπτο στα τέλη του χρόνου. Όλα τα ανωτέρω αποτελούν συμφωνίες που δεν επηρεάστηκαν από τον πόλεμο στη Συρία, αν και το κεντρικό επιχείρημα του άρθρου για την αύξηση του ενδιαφέροντος, σε κάθε περίπτωση επαληθεύεται και από σειρά άλλων πηγών.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Φωτιά στα Ίρια [photos]
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Φωτιά στα Ίρια [photos]
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ