2016-06-30 18:02:07
Φωτογραφία για Η Ε.Ε. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΝΙΣΑΝ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ
Την κρισιμότητα της περιόδου εντός της οποίας πραγματοποιείται η επίσκεψη του Ζ. Γκάμπριελ στην Αθήνα επεσήμαναν οι κ.κ. Αλ. Τσίπρας και ο Γερμανός αντικαγκελάριος, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου, σημειώνοντας ότι χρειάζεται νέα προσέγγιση στην Ευρώπη. H συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα επενδύσεων και ανάπτυξης με προτεραιότητα στους τομείς της ενέργειας και των ΑΠΕ.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός και ο αντικαγκελάριος συζήτησαν σχετικά με την πορεία του οικονομικού προγράμματος, καθώς επίσης και για την διαδικασία ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, καθώς και αντιπροσωπεία Γερμανών βουλευτών όλων των κομμάτων, οι οποίοι έθεσαν ερωτήσεις και συζήτησαν με τον πρωθυπουργό.

«Ψήφος εμπιστοσύνης» στην ελληνική κυβέρνηση από τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στην ελληνική κυβέρνηση εξέφρασε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Ειδικότερα, στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη,  σημείωσε ότι καμία άλλη κυβέρνηση δεν έχει κάνει τόσες μεταρρυθμίσεις, έχοντας τόσες πολλές αντιδράσεις.


Σύμφωνα με τον κ. Γκάμπριελ, η συζήτηση πλέον θα πρέπει να στραφεί στην ανάπτυξη της Ελλάδας, η οποία θα πρέπει να προσελκύσει επενδύσεις και να δημιουργήσει νέες θέσεις απασχόλησης. Σημείωσε ακόμη ότι το ενδιαφέρον των γερμανικών επιχειρήσεων για επενδύσεις στη χώρα μας, είναι μεγάλο, αναφέροντας μάλιστα ότι η Ελλάδα μπορεί να λάβει πόρους από το γερμανικό δημόσιο για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και να υποδεχθεί επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα και συγκεκριμένα στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Ο κ. Γκάμπριελ επισήμανε ότι πλέον δεν τίθεται θέμα για Grexit, ενώ αναφερόμενος στο Brexit, τόνισε ότι το θέμα θα πρέπει να λήξει άμεσα, διότι επηρεάζει το επενδυτικό κλίμα.

Από την πλευρά του, ο κ. Σταθάκης, για το ίδιο θέμα σημείωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει γρήγορη σταθεροποίηση, εκτιμώντας ότι εάν γίνει αυτό, τότε η Ελλάδα θα καταγράψει θετικό ρυθμό ανάπτυξης στο δεύτερο εξάμηνο.

ΑΜΠΕ ​

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ