2016-06-30 18:13:07
Φωτογραφία για Εμπλοκή στον διορισμό νέου CEO στην Πειραιώς - Ο Γ. Πουλόπουλος αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος
Καμία απόφαση για το νέο διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς δεν ελήφθη την Τετάρτη, μετά από εμπλοκή που υπήρξε με τις ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σημερινή συνεδρίαση, το δ.σ. επρόκειτο να συζητήσει το θέμα της ανασυγκρότησης της διοίκησης του συστημικού ομίλου.

Είχε αποφασιστεί νέος CEO στην τράπεζα να τοποθετηθεί ο Κύπριος Χρήστος Παπαδόπουλος, κατόπιν διαγωνισμού που είχε διενεργήσει για το σκοπό αυτό σύμβουλος που προσελήφθη από την Πειραιώς.

Μάλιστα, ο κ. Παπαδόπουλος, είχε λάβει και το «πράσινο φως» από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο ενέκρινε τη συγκεκριμένη τοποθέτηση.

Ωστόσο, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, υπήρξαν αντιρρήσεις από μετόχους - funds της Τράπεζας Πειραιώς, οι οποίες ενδεχομένως να παρενέβησαν στον επόπτη του συστήματος, τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό της ΕΚΤ (SSM), για να μην προχωρήσει η συγκεκριμένη επιλογή.


Πράγματι το «μπλόκο» του SSM, ο οποίος δίνει το τελικό ΟΚ για την οποιαδήποτε αλλαγή, ακύρωσε αυτήν την τοποθέτηση.

Παραίτηση Λεκκάκου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς, αν και δεν συζήτησε για το θέμα του νέου CEO, συνεδρίασε και εξέλεξε την Τρίτη τον κ. Γιώργο Πουλόπουλο ως νέο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο.

Στον κ. Γιώργο Πουλόπουλο ανατέθηκε και η άσκηση των καθηκόντων του Διευθύνοντος Συμβούλου, έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου CEO.

Ο κ. Πουλόπουλος εργάζεται ως στέλεχος στην Τράπεζα 17 χρόνια και είναι ο CFO της Τράπεζας Πειραιώς τα τελευταία 6 χρόνια.

Εξάλλου, στην ίδια συνεδρίαση του Δ.Σ. παραιτήθηκε από τη θέση του προσωρινού Διευθύνοντος Συμβούλου ο κ. Σταύρος Λεκκάκος, ο οποίος παραμένει μέλος του Δ.Σ της Τράπεζας.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ