2016-07-01 09:26:48
Φωτογραφία για Αρχίζει η εξόφληση των παλαιών οφειλών σε ιδιώτες! Πόσα θα δώσουν νοσοκομεία και ΕΟΠΥΥ
Παρασκευή 1 Ιούλιος 2016 

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Ξεκινά σιγά σιγά η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ και των νοσοκομείων προς τους ιδιώτες. 

Ειδικότερα σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο που εξεδόθη από το υπουργείο Οικονομικών συνολικά θα εκταμιευθούν 5,5 δις ευρώ προκειμένου να εξοφληθούν οι προμηθευτές του δημοσίου τομέα.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια ενέργεια που είχε απαιτηθεί από την τρόικα και είχε συμφωνηθεί με την ελληνική κυβέρνηση. Και αυτό προκειμένου να μπει «ζεστό» χρήμα στην αγορά και να μπορέσει να κινηθεί ο ιδιωτικός τομέας.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη τα νοσοκομεία θα εξοφλήσουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς τους ιδιώτες προμηθευτές τους ύψους 605 εκατ. ευρώ μέχρι τον Αύγουστο σε πρώτη φάση, ενώ αντίστοιχα ο ΕΟΠΥΥ στο ίδιο διάστημα θα πρέπει να αποπληρώσει οφειλές 200 εκατ. ευρώ (έως τις αρχές Αυγούστου)

Από το ποσό των 5,5 δις ευρώ που θα εκταμιευθεί γενικότερα για τα χρέη του δημοσίου, ο τομέας της Υγείας θα λάβει κοντά στα 2 δις ευρώ.

Ειδικότερα τα νοσοκομεία θα πρέπει να διαθέσουν στους προμηθευτές τους μέχρι τον Φθινόπωρο (Οκτώβριο) συνολικά 1,121 δις ευρώ, ενώ ο ΕΟΠΥΥ θα μοιράσει συνολικά 709 εκατ. ευρώ μέχρι τον Μάρτιο του 2017.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ