2016-07-01 09:23:56
Φωτογραφία για Τελικά πόσο μας κόστισαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;
Λέγεται πως από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και μετά η Ελλάδα άρχισε σταδιακά να χάνει την δύναμη που είχε πριν. Εκείνη την εποχή τα λεφτά έρρεαν άφθονα στην αγορά, η ανεργία υπήρχε αλλά ήταν σε μικρό ποσοστό σε σχέση με το σήμερα και κανείς δεν ήξερε τη φράση "οικονομική κρίση".

Από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και μετά, η Ελλάδα άρχισε σταδιακά να καταστρέφεται. Λίγο οι δουλειές των έργων που σταμάτησαν , λίγο τα λεφτά που εξαφανίστηκαν , οδήγησαν την Ελλάδα στο άλλο άκρο: αυτό στα όρια της πτώχευσης που είμαστε σήμερα!

Διαβάστε εδώ δημοσίευμα από το 2012 που διευκρινίζει το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων από το "Βήμα":

" Σύμφωνα με τον απολογισμό που παρουσίασε στην Κυβερνητική Επιτροπή ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης, το συνολικό κόστος των Αγώνων ανήλθε στα 8,95 δισ. ευρώ, ποσό στο οποίο συμπεριλαμβάνονται τα κονδύλια που καταβλήθηκαν από τον τακτικό προϋπολογισμό και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για τα έργα και την προετοιμασία (7,2 δισ. ευρώ), αλλά και κονδύλια ύψους 1,752 δισ. ευρώ που δαπάνησε η Οργανωτική Επιτροπή «Αθήνα 2004».


Οι δαπάνες της «Αθήνας 2004» ωστόσο χρηματοδοτήθηκαν από έσοδα που προήλθαν κυρίως από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τα εισιτήρια, την εμπορία ολυμπιακών προϊόντων και τις χορηγίες και όχι από το Δημόσιο.

Σύμφωνα με την κυβερνητική άποψη, οι Ολυμπιακοί Αγώνες κόστισαν τελικά 2,7 δισ. ευρώ περισσότερα απ' όσο είχε προϋπολογίσει η προηγούμενη κυβέρνηση, καθώς από τη σύγκριση των στοιχείων προκύπτει ότι οι κρατικές δαπάνες ανήλθαν σε 7,2 δισ. ευρώ σε σύγκριση με τα 4,5 δισ. ευρώ του τελευταίου προϋπολογισμού.

Κατά τον κ. Αλογοσκούφη, στο ποσό αυτό δεν περιλαμβάνεται το κόστος κατασκευής των έργων που ολοκληρώθηκαν ή επισπεύσθηκαν λόγω των Αγώνων αλλά ήταν προγραμματισμένα να υλοποιηθούν (αερολιμένας «Ελευθέριος Βενιζέλος», Αττική οδός, τραμ)."
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ