2016-07-01 11:03:15
Φωτογραφία για Δείτε πως παρουσιάζεται από την Αμερικάνικη Vogue το κέντρο της Αθήνας! [video]
Ο λόγος για ένα λεπτομερέστατο άρθρο της Αμερικανικής Vogue που χρησιμοποιώντας εν αρχή την ελληνική ψηφιακή εκστρατεία «Speak Aθenian. Be an Aθenian» προωθεί το ιστορικό και ταυτόχρονα σύγχρονο κέντρο της Αθήνας ως έναν μαγευτικό τουριστικό προορισμό πέραν των δημοφιλέστερων αλλά και τις μηδενικές αποστάσεις του κέντρου από τις ακτές της Αττικής.

Η αρθρογράφος της Vogue θέλοντας να αναδείξει με κάθε τρόπο τη σύγχρονη πλευρά της Αθήνας, τον παλμό της πόλης και τα νέα της πατήματα συγκρίνει το κέντρο της πρωτεύουσας με αυτό του Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο της η Alison Beckner, αρθρογράφος της Vogue (που παρεμπιπτόντως δεν είναι η πρώτη φορά που υμνεί την ελληνική πρωτεύουσα) υποδεικνύει ονομαστικά σημεία της πόλης αλλά και εμπορικά καταστήματα, γνώριμα για τους κατοίκους της Αθήνας, παροτρύνοντας τους επισκέπτες να τα επισκεφτούν και να γίνουν και αυτοί με τη σειρά τους Αθηναίοι.


Όπως στην επικοινωνιακή καμπάνια έτσι και η αρθρογράφος δανείζεται λέξεις - φράσεις κλειδιά για να περιγράψει την πόλη και τους ανθρώπους της. Είναι μια καθαρά περισσότερο ανθρωποκεντρική, θα λέγαμε, προσέγγιση  παρά μια αυστηρά ξύλινη ή αντίθετα αθεράπευτα ρομαντική όπως συνηθίζεται.

Το «Why Downtown Athens Is Basically Brooklyn by the Sea» της Alison Beckner, είναι ένας τουριστικός οδηγός για το κέντρο της Αθήνας «to the point» (που λέμε και στα ελληνικά) για όποιον θελήσει να την επισκεφτεί, να τη ζήσει, να διασκεδάσει σε αυτή, να φάει, να πιει, να αγοράσει τοπικά προϊόντα ή ακόμη και τουριστικά προϊόντα σύμβολα της Ελλάδας. Σε κάθε περίπτωση όποιος κι αν είναι ο αναγνώστης, από όπου κι αν είναι, δεν θα δει για μια ακόμη φορά τα κοινότυπα αλλά θα αναζητήσει μέρη και πράγματα που πραγματικά χρησιμοποιούν και ζουν στην καθημερινότητά τους οι άνθρωποι της Αθήνας.

Το να δεις «mouzakas» σε ένα ταξιδιωτικό άρθρο για την Ελλάδα δεν είναι και τόσο σπάνιο. Το να σου προτείνουν, όμως, να δοκιμάσεις το ψωμί ενός οικογενειακού φούρνου που ιδρύθηκε το 1970 ή να παρακολουθήσεις μια ταινία σε θερινό κινηματογράφο, του 1935 με θέα την Ακρόπολη είναι περισσότερο ασυνήθιστο και φυσικά καλοδεχούμενο!

Στην καμπάνια «Speak Aθenian. Be an Aθenian» πρωταγωνιστές είναι τα greeklish ενώ όσοι θέλουν να γίνουν μέρος αυτής της καμπάνιας μπορούν να συμμετάσχουν με πολλούς τρόπους και φυσικά μέσω των social media. Αρωγοί της προώθησης της Αθήνας μπορούμε να γίνουμε όλοι πρώτα απ’ όλα με τις πράξεις μας.
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ