2016-07-01 11:25:14
Φωτογραφία για Δυτική Ελλάδα: Λείπουν 145 γιατροί
Κλινικές και τμήματα μένουν χωρίς εφημερεύοντες γιατρούς ενώ οι εφημερεύοντες των Κέντρων Υγείας δεν έχουν προσωπικό να λειτουργήσουν τα διαγνωστικά μηχανήματα από το μεσημέρι και μετά. Οι περιστασιακές δε ελλείψεις υλικών κάνουν εφιαλτική την υπηρεσία ενός γιατρού που καλείται την στιγμή της αντιμετώπισης του ασθενούς να αναζητήσει τα απαιτούμενα υλικά.

Ανάλογη είναι η εικόνα που επικρατεί σε όλα τα 31 νοσοκομεία και 69 Κέντρα Υγείας που περιλαμβάνει η 6η Υγειονομική Περιφέρεια η οποία είναι και η μεγαλύτερη της χώρας. Το κοινό προβληματικό τοπίο με τις έντονες δυσλειτουργίες στην καθημερινή εκτέλεση των ιατρικών καθηκόντων ενώνει τους νοσοκομειακούς γιατρούς της 6ης ΥΠε, οι οποίοι σήμερα, μετά από σχετική πρόσκληση της ΕΙΝΑ (Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας) θα συγκεντρωθούν στο αμφιθέατρο του ΠΓΝΠ (13.00- 18.00) για να χαράξουν κοινή πολιτική διεκδίκησης αντιμετώπισης των προβλημάτων αυτών.


«Θέλουμε η συγκέντρωση αυτή να αποτελέσει εφαλτήριο δράσεων για να πάψει η μνημονιακή δέσμευση στην υγεία» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΙΝΑ, Τάσος Γιακουμής, χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Οπως ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων θα συμμετάσχουν στη σύσκεψη οι Νοσοκομειακές Ενώσεις: Ηπείρου, Αιτωλοακαρνανίας, Κέρκυρας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Λακωνίας, Αρκαδίας, Πύργου κ.ά. «Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη κι όσο συνεχίζεται η υποχρηματοδότηση και το πάγωμα των προσλήψεων τόσο η κατάσταση διογκώνεται» κι εξήγησε πως «στα Κέντρα Υγείας άλλοτε βγαίνουν εφημερίες και άλλοτε όχι, ενώ για τη νέα χρονιά έχουν καταβληθεί μόλις οι εφημερίες του Φεβρουαρίου. Επίσης, δεν μπορεί ο γιατρός, τη στιγμή που πρέπει να αντιμετωπίσει τον ασθενή του, να ψάχνει να βρει δανεικές σύριγγες ή άλλα υλικά που λείπουν».
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ