2016-07-01 16:40:02
Φωτογραφία για Πρόεδρος ΕΟΠΥΥ: Τι πληρώσαμε μέχρι τώρα μετά την εκκαθάριση! Σε επίσχεση οι γιατροί
Γράφει: Μαρία Γλένη 

Health Report

Μια ιδανική εικόνα της λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ επιχειρεί να παρουσιάσει η διοίκηση του Οργανισμού, την ώρα που οι συμβεβλημένοι γιατροί ξεκίνησαν επίσχεση ζητώντας άμεσα να πληρωθούν.

Μπορεί πολλοί γιατροί να είναι ακόμη απλήρωτοι για τον Ιανουάριο του 2016 και το σύνολο των γιατρών όπως και άλλων παρόχων να μην έχει πληρωθεί για το Φεβρουάριο, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ όμως έχει άλλη άποψη. Υποστηρίζει ότι τα χρέη έχουν εκκαθαρισθεί και έχουν πληρωθεί οι πάροχοι.

Ειδικότερα με ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμηςισχυρίζεται ότι για τον μήνα Ιανουάριο έχει ήδη αποζημιωθεί ή έχουν εκδοθεί εντάλματα πληρωμών για το:

• 96% του συνόλου υποβολών των Ιατρικών επισκέψεων

• 98% του συνόλου υποβολών των συμβεβλημένων Φυσικοθεραπευτών

• 95% του συνόλου υποβολών των Κλινικών

• 87% του συνόλου υποβολών των Διαγνωστικών

Βέβαια το επιχείρημα αυτό δεν έρχεται τυχαία σήμερα. Είναι η μέρα που οισυμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) ξεκίνησαν επίσχεση ζητώντας την άμεση εξόφληση των οφειλών του Ιανουαρίου αλλά και του Φεβρουαρίου. Μάλιστα εστάλη και το πρωί της Παρασκευής 1η Ιουλίου το σχετικό εξώδικο προς τον ΕΟΠΥΥ.

Και μπορεί ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης να επισημαίνει ότι πληρώθηκαν όλοι για τον Ιανουάριο και έχει ξεκινήσει η διαδικασία και για το Φεβρουάριο, αλλά η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) Άννα Μαστοράκου έχει άλλη άποψη.

Μιλώντας στο HealthReport.gr η κ.Μαστοράκου διευκρινίζει ότι για τον μήναΙανουάριο δεν έχει πληρωθεί κανένας απολύτως εργαστηριακός γιατρός αλλά και καμία ιατρική πράξη δεν έχει εξοφληθεί.

Επίσης 530 κλινικοί γιατροί παραμένουν απλήρωτοι σε ένα σύνολο 5000 συμβεβλημένων γιατρών για τον μήνα Ιανουάριο.

Όσο για τον Φεβρουάριο ουδείς γιατρός έχει δει το …χρώμα του χρήματος γι αυτό άλλωστε και ξεκίνησε σήμερα η επίσχεση των γιατρών.

Βέβαια ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ υποστηρίζει για τον Φεβρουάριο: «ήδη ξεκίνησε ηενταλματοποίηση αποζημιώσεων για υποβολές του Φεβρουαρίου 2016.Ενδεικτικά, για τους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό Ιατρούς έχει αποζημιωθεί ή ενταλματοποιηθεί το 53% των υποβολών τους για ιατρικές επισκέψεις του Φεβρουαρίου 2016».

Εκκαθαρίσεις σε μία περιφέρεια

Η επικοινωνιακή αντεπίθεση της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ δεν είναι τυχαία σε αυτή τη χρονική συγκυρία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του HealthReport.gr μπορεί η διοίκηση του Οργανισμούνα ισχυρίζεται ότι έχει …εξαφανισθεί το χαρτοβασίλειο από τις περιφερειακές διευθύνσεις του Οργανισμού, όμως σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τουHealthReport.gr, οι ατελείωτες κούτες με τα έγγραφα και τα τιμολόγιο των παρόχων εξαφανίστηκαν μόνο στον Πειραιά.

Στην υπόλοιπη χώρα αλλά και στις άλλες διευθύνσεις του Οργανισμού οι αμέτρητες κούτες συνεχίζουν να πνίγουν τους εργαζόμενους και τους ασφαλισμένους που πηγαίνουν στα περιφερειακά γραφεία του ΕΟΠΥΥ.

Άλλωστε τα τεχνικά προβλήματα είναι καθημερινά ενώ τεχνικές αστοχίες κοστίζουν στις τσέπες των γιατρών αφού κουρεύονται τα χρήματά τους όταν για παράδειγμα το ηλεκτρονικό σύστημα του ΕΟΠΥΥ αδυνατεί ακόμη και να ανοίξει ένα συνημμένο αρχείο στον υπολογιστή. Διαβάστε ΕΔΩ για τη διαδικασία: «ΕΟΠΥΥ: Μπάχαλο με τις εκκαθαρίσεις στα χρήματα των γιατρών από τεχνικά προβλήματα!»

Ωστόσο ο Σωτήρης Μπερσίμης αναφέρει: «Επιτέλους μπήκε ένα τέλος στη διαιώνιση της απαράδεκτης κατάστασης

αποζημίωσης των παρόχων με πρόχειρο λογιστικό έλεγχο και του χαρτοβασιλείου με το οποίο το συγκεκριμένο σύστημα ήταν συνυφασμένο.

Ξεκινά μια νέα εποχή στη σχέση του Οργανισμού με τους παρόχους προς όφελος των πολιτών. Μεμονωμένες, μη προβλέψιμες καταστάσεις που αναπόφευκτα προκύπτουν σε κάθε νέα διαδικασία, αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά ενσωματώνοντας καθημερινά, βελτιώσεις στην εκσυγχρονιστική κουλτούρα που

αναπτύσσει ο Οργανισμός.»

Οι τεχνικές αυτές δυσκολίες στο νέο σύστημα του ΕΟΠΥΥ επιχειρήθηκε να αποσιωπηθούν, όμως φαίνεται στην πράξη ότι η μη «ηλεκτρονική αναγνώριση» ορισμένων εγγράφων, φέρνει άδικα τσουχτερά πρόστιμα στις τσέπες των γιατρών.Δείτε ΕΔΩ ενδεικτικά: «Καμπάνα» από 5000-7000 ευρώ σε γιατρούς του ΕΟΠΥΥ! Όλες οι λεπτομέρειες»

Γι αυτό εξάλλου ο κλάδος είναι στα κάγκελα και ξεκίνησε επίσχεση στον Οργανισμό από 1ης Ιουλίου.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ