2016-07-01 18:33:44
Φωτογραφία για ''ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ'': Η ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ
Ένωση Κεντρώων: Υπηρέτης της δεξιάς όποιος 

δεν ψηφίσει την απλή αναλογική

«Άτολμη και συντηρητική» χαρακτηρίζει το ''Ποτάμι'' την κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι «κλείνει για άλλη μια φορά το δρόμο προς τις κάλπες στους 400.000 Έλληνες που εγκατέλειψαν τη χώρα στα χρόνια της κρίσης αλλά κι όλους τους ομογενείς», με αφορμή τη δημοσιοποίηση της κυβερνητικής πρότασης για τον εκλογικό νόμο. «Είναι ντροπή να αρνούμαστε το δικαίωμα αυτών των ανθρώπων στην ψήφο» συμπληρώνει η Σεβαστουπόλεως, ζητώντας «να αποτραπεί το λάθος».

''Το Ποτάμι'' κάνει λόγο για «θεσμικό έγκλημα», σημειώνοντας ότι η πλήρης κατάργηση του μπόνους θα οδηγήσει σε «ακυβερνησία και πολιτική παραλυσία». «''Το Ποτάμι'' έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση που προβλέπει ένα αναλογικό λογικό μπόνους στο πρώτο κόμμα. 1 έδρα για κάθε 2% που λαμβάνει. Καλούμε όλη τη δημοκρατική αντιπολίτευση να μη συναινέσει στον τυχοδιωκτισμό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», συνεχίζει η Σεβαστουπόλεως. Καταλήγοντας, παρατηρεί ότι η χώρα χρειάζεται κυβερνήσεις που να βασίζονται «σε ειλικρινείς συνεργασίες και όχι ευκαιριακές συμπράξεις για τον διαμερισμό της εξουσίας». «Και αυτό είναι το πολιτικό μήνυμα που πρέπει να σταλεί στους 17άρηδες που θέλουμε να συμμετάσχουν στις εκλογές», συμπληρώνει το Ποτάμι.


Στο χώρο του κέντρου υπάρχουν προσωπικότητες που δεν γίνονται ουρά κανενός, τονίζει από την πλευρά της η Ένωση Κεντρώων, απαντώντας σε όσους καταλογίζουν στο κόμμα ότι «τα έχει βρει με τον ΣΥΡΙΖΑ» για τον εκλογικό νόμο και ότι αποτελεί «δεκανίκι της κυβέρνησης».

«Όταν φέρει ο κ. Τσίπρας προς ψήφιση εκλογικό νόμο με μηδενικό μπόνους και ψήφο στα 17 χρόνια των νέων μας, νομιμοποιείται δημοκρατικό κόμμα και δημοκράτης βουλευτής να αρνηθεί ψήφο;», διερωτάται η Ένωση Κεντρώων. Σημειώνει ακόμη ότι: «Όποιος αρνηθεί ψήφο σε ένα τέτοιο νόμο εξυπηρετεί τα σχέδια του κ. Μητσοτάκη για να έρθει στην εξουσία ισχυρός και ίσως αυτοδύναμος κλέβοντας 50 έδρες από τα μικρότερα κόμματα».

«Θεωρούμε ότι όποιος το πράξει αυτό θα τιμωρηθεί από τον ελληνικό λαό ο οποίος κατά πλειοψηφία τάσσεται υπέρ των συμμαχικών κυβερνήσεων, όπως όλες οι δημοσκοπήσεις αποδεικνύουν», συνεχίζει η ανακοίνωση του κόμματος για να καταλήξει: «Ακόμη και ύπουλα να είναι τα κίνητρα του κ. Τσίπρα, επειδή ο νόμος αυτός ήταν το όραμα του Αλέξανδρου Παπαναστασίου και το αίτημα κορυφαίων πολιτικών του κέντρου και της αριστεράς, όποιος δεν ψηφίσει είναι υπηρέτης της δεξιάς και δεν δικαιούται να παρουσιάζεται ως δημοκράτης».

Υπενθυμίζεται ότι καθιέρωση της απλής αναλογικής με κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, δικαίωμα ψήφου από τα 17 έτη και διατήρηση του 3% ως ορίου για είσοδο στη Βουλή προβλέπει το νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, και αποτελεί την πρόταση της κυβέρνησης για τον νέο εκλογικό νόμο.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ