2016-07-01 18:39:08
Φωτογραφία για Συνολική αποτύπωση των πρόσφατων δράσεων του Τμήματος Ε.Ε.Σ. Λάρισας
Η Κοινωνική Υπηρεσία του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Λάρισας, κατόπιν αιτήματός της, παρέλαβε τρόφιμα και είδη ατομικής... υγιεινής από την Κεντρική Αποθήκη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Στη συνέχεια, δεματοποίησε τα τρόφιμα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και με τη βοήθεια των εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας πραγματοποιεί από τις 28 Ιουνίου 2016, στα γραφεία του Περιφερειακού Τμήματος E.E.Σ. Λάρισας, διανομή των ειδών σε άπορες οικογένειες, μοναχικά άτομα και αστέγους.

Παρακαλούνται όσα Σουπερ Μάρκετ, Καταστήματα ή απλοί πολίτες επιθυμούν να ενισχύσουν την προσπάθεια αυτή προσφέροντας τρόφιμα, παιδικές τροφές και παιχνίδια, να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Λάρισας (Μ. Αλεξάνδρου 7, τηλ. επικοινωνίας 2410 532250, ώρες 08:00 έως 14:00).

Προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης σε κρατούμενους αλλοδαπούς

Η Κοινωνική Υπηρεσία και οι Εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας της Ομάδας «Κινητοποίησης και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών» του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Λάρισας, κατόπιν επικοινωνίας τους με το Τμήμα Δίωξης λαθρομετανάστευσης Eυαγγελισμού Γόννων, διέθεσαν είδη πρώτης ανάγκης (ιματισμό, είδη ατομικής υγιεινής κλπ) για τους κρατουμένους αλλοδαπούς.


Παρακαλούνται όσοι πολίτες της Λάρισας επιθυμούν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης, και συγκεκριμένα υποδήματα ανδρικά (σε πολύ καλή κατάσταση), ανδρικά εσώρουχα (καινούργια), ξηρά τροφή κλπ, να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Λάρισας.

Συμμετοχή σε εκδηλώσεις του Δήμου Λάρισας στον Πηνειό Ποταμό

To Σώμα Εθελοντών της Νοσηλευτικής και της Κοινωνικής Υπηρεσίας, καθώς και οι Εθελοντές Σαμαρείτες - Διασώστες του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Λάρισας, συμμετείχαν και φέτος στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Λάρισας, στις όχθες του Πηνειού ποταμού, από τις 21 έως τις 24 Ιουνίου 2016. Συγκεκριμένα, ανέλαβε τη λειτουργία ενημερωτικού περιπτέρου (18:00 έως 24:00) με σκοπό την προβολή του έργου των τριών υπηρεσιών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, την ενημέρωση του κοινού για τον εθελοντισμό, αλλά και την εγγραφή υποψηφίων εθελοντών.

Επίσης, λειτούργησε Κινητή Παιχνιδιοθήκη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Ε.Ε.Σ. για τα παιδιά που επισκέπτονταν τις εκδηλώσεις συμμετέχοντας στις διάφορες δραστηριότητες ενώ πραγματοποιήθηκαν δράσεις δημιουργικής απασχόλησης και συζητήσεις σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Η Νοσηλευτική Υπηρεσία υποστήριξε το ιατρείο του φεστιβάλ Πηνειού. Σε συνεργασία με τους Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, λειτούργησαν πρόγραμμα "εγγραφής εθελοντών μυελού των οστών" και ενημέρωσαν τους πολίτες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα Α΄ βοηθειών. Οι Σαμαρείτες Διασώστες Ε.Ε.Σ. παρείχαν ακόμη υγειονομική κάλυψη καθ' όλη τη διάρκεια της γιορτής Πηνειού.

Παροχή συνδρομής στην πραγματοποίηση αγώνων στίβου (ΑμεΑ) 2016

Η Κοινωνική Υπηρεσία και οι Εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Λάρισας, έπειτα από πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Σχολικών Μονάδων Ιδρυμάτων – Θεραπευτηρίων (ΑμεΑ) Ν. Λάρισας να συμμετάσχουν στους Περιφερειακούς αγώνες στίβου (ΑμεΑ) 2016, στις 4 Ιουνίου 2016 στο στάδιο Αλκαζάρ, ανταποκρίθηκαν άμεσα και βοήθησαν να ολοκληρωθούν με επιτυχία οι αγώνες.

Οργάνωση ψυχαγωγικών εκδηλώσεων για τους ηλικιωμένους

Η Κοινωνική Υπηρεσία και η ομάδα Εθελοντών της Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λάρισας, σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δημοτικού Γηροκομείου, επιθυμώντας να αποχαιρετήσουν τους ηλικιωμένους ενόψει των καλοκαιρινών διακοπών, οργάνωσαν στις 3 Ιουνίου 2016 μουσική εκδήλωση στον χώρο του ιδρύματος. Παρατέθηκε γεύμα στο οποίο οι Εθελοντές προσέφεραν γλυκίσματα και εδέσματα ενώ τη διασκέδαση των ηλικιωμένων ανέλαβε δωρεάν η Λαϊκή Δημοτική Ορχήστρα. Επίσης, για τον ίδιο λόγο πραγματοποιήθηκε προσκυνηματική εκδρομή στον Όσιο Εφραίμ στην Κατερίνη. Οι ηλικιωμένοι ξεναγήθηκαν στους χώρους του μοναστηριού και έπειτα ακολούθησε γεύμα στους Νέους Πόρους. Η μετακίνηση και το φαγητό ήταν δωρεάν. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ