2016-07-03 14:20:08
Φωτογραφία για Κύπρος: Noμοσχέδιο προνοεί μετεξέλιξη ΚΟΤ σε Υφυπουργείο Τουρισμού
Προς μετεξέλιξη οδεύει ο ΚΟΤ, νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να κατατεθεί σύντομα ενώπιον του κοινοβουλίου προβλέπει την κατάργηση των υπηρεσιών του Οργανισμού και μεταφορά τους σε υφυπουργείο Τουρισμού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Φιλελεύθερος αρμοδιότητες του Υφυπουργείου,  θα  είναι η χάραξη μιας ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής τουρισμού και επιτελικός σχεδιασμός της τουριστικής ανάπτυξης της Κύπρου.

Αρμοδιότητες υφυπουργείου Τουρισμού

- Ο συντονισμός και η υλοποίηση της εθνικής στρατηγικής τουρισμού με τη χρήση απαραίτητων οριζόντιων πολιτικών.

-Η στήριξη επενδύσεων στον τουρισμό συμπεριλαμβανομένης της επεξεργασίας και υλοποίησης κινήτρων, καθώς και της παροχής συστηματικής, διάχυτης και διαφανούς ενημέρωσης του κοινού.

-Η προώθηση της τουριστικής συνείδησης, εκπαίδευσης και επιμόρφωσης.

-Η χάραξη στρατηγικής προβολής, προώθησης και ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος της χώρας σε εξωτερικό και εσωτερικό.


Η αναγκαιότητα δημιουργίας Υφυπουργείου Τουρισμού προκύπτει από την αδυναμία επιβολής οριζόντιων πολιτικών στον τρόπο ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος, αλλά και από το υφιστάμενο πλαίσιο το οποίο κρίνεται ότι δεν αξιοποιεί αποτελεσματικά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που παρουσιάζει η Κύπρος στον τομέα αυτό.

Ο Υφυπουργός θα διορίζεται βάση του νομοσχεδίου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με αποζημίωση και συνταξιοδοτικά ωφελήματα ίδια με αυτά των Υπουργών, ενώ οι εργαζόμενοι στον ΚΟΤ θα είναι πλέον υπάλληλοι του Υφυπουργείου. Πάντως αρμόδιοι εκτιμούν ότι η μετεξέλιξη πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό και προειδοποιούν πως οι οποιεσδήποτε συζητήσεις αναφορικά με το αν θα γίνει ή όχι μόνο ζημιά επιφέρουν.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ