2016-07-03 18:20:11
Φωτογραφία για Φιλανδικός Στρατός: Οι εξομοιωτές Saab BT46 αναβαθμίζονται
Την ανάθεση σύμβασης από τις ένοπλες δυνάμεις της Φιλανδίας για την αναβάθμιση εκπαιδευτικών συστημάτων BT46 του Στρατού της σκανδιναβικής χώρας ανακοίνωσε ο σουηδικός όμιλος Saab. Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη σύμβαση οι παραδόσεις των αναβαθμισμένων συστημάτων θα λάβουν χώρα εντός του τρέχοντος έτους.

Υπενθυμίζεται, ότι το 2015 οι ένοπλες δυνάμεις της Φιλανδίας προμηθεύτηκαν από τα αποθέματα του Στρατού της Ολλανδίας 100 άρματα μάχης Leopard 2A6 συμπεριλαμβανομένων και εκπαιδευτικών συστημάτων BT46 κατασκευής της Saab Training & Simulation.

Η νέα σύμβαση περιλαμβάνει και την αναβάθμιση των εν λόγω συστημάτων τα οποία θα διατεθούν στην εδρεύουσα στο Parolannummi, τεθωρακισμένη ταξιαρχία Panssariprikaati και στο KASI, το κινητό κέντρο εκπαίδευσης – ασκήσεων διπλής ενέργειας του Στρατού της Φιλανδίας.

Συγκεκριμένα, η σύμβαση που ανατέθηκε περιλαμβάνει νέους πίνακες ελέγχου, υπολογιστικές μονάδες και μονάδες διεπαφής (MVI), κιβώτια μεταφοράς, καλωδιώσεις, βιβλιογραφία στα φιλανδικά, νέες διεπαφές για συστήματα τακτικών ασυρμάτων και υπηρεσίες υποστήριξης.

Σημειώνεται, ότι το BT46 αποτελεί αποδεδειγμένης αποτελεσματικότητας σύστημα εξομοίωσης για την εκπαίδευση στη βολή διαφόρων οπλικών συστημάτων σε συνθήκες υψηλού ρεαλισμού στο πεδίο. Μέχρι σήμερα το σύστημα έχει αποκτηθεί από περισσότερες από 20 χώρες που διαθέτουν περισσότερα από 7.000 συστήματα του τύπου προσαρμοζόμενα σε οχήματα σε περισσότερες από 100 διαμορφώσεις.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ