2016-07-04 08:12:50
Φωτογραφία για Ψάχνοντας στο ΕΣΥ για …νοσηλευτή!
Δευτέρα 4 Ιούλιος 2016

Γράφει: Μαρία Γλένη - Health Report

Τελικά το να λείπει προσωπικό και δη νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία αλλά και σε όλες τις δομές της Υγείας, βλάπτει εκτός από τους ασθενείς και τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Εξάλλου η υπερεργασία στις μέρες μας αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό όσων είναι ενταγμένοι στο ΕΣΥ, με τον νοσηλευτικό τομέα να παρουσιάζει τα μεγαλύτερα κενά. Τα τελευταία χρόνια της κρίσης εξάλλου πολλοί εργαζόμενοι φοβούμενοι το τι έρχεται,συνταξιοδοτήθηκαν πρόωρα, ενώ άλλοι πάλι επέλεξαν να εργασθούν ακόμη και εκτός χώρας.

Όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι μαζί με όσους συνταξιοδοτήθηκαν στα προβλεπόμενα χρόνια, συνθέτουν πλέον ένα σκηνικό ελλείψεων και κενών στα δημόσια νοσοκομεία.Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Η «ακτινογραφία» του ΕΣΥ! Πόσοι εργαζόμενοι λείπουν από το σύστημα»

Και μπορεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να παραδέχεται τις ελλείψεις αυτές, προς ώρας όμως λόγω τρόικας ελάχιστες θέσεις μπορούν να καλυφθούν στο σύνολο των ελλείψεων. Δείτε ΕΔΩ γιατί: «Editorial: Λεφτά και προσωπικό στα νοσοκομεία μόνο με έγκριση της τρόικας!»


«Η υποστελέχωση των νοσηλευτικών υπηρεσιών βλάπτει σοβαρά την υγεία τόσο των ασθενών, όσο και των ίδιων των νοσηλευτών» ανέφεραν άλλωστε και οι ίδιοι οι νοσηλευτές, στο πλαίσιο του 43ου Πανελλήνιου Νοσηλευτικού Συνεδρίου του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΣΝΕ), που πραγματοποιήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου.

Εν μέσω οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης, μάλιστα, η ανάγκη για επαρκή στελέχωση σε νοσηλευτές προβάλλει ακόμη πιο επιτακτική.

Οι περισσότεροι από 1.100 νοσηλευτές από όλη την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο, που συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, για το ιστορικό συνέδριο της ΕΣΝΕ, βρήκαν την ευκαιρία να διατυπώσουν τα πάγια αιτήματά τους:

διεκδικούν, μεταξύ άλλων, την ποιότητα και την ασφάλεια στο εργασιακό τους περιβάλλον, αλλά και την ενεργό δράση και συμμετοχή των νοσηλευτών στις δομές της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης (Π.Φ.Υ.).

Εκτός αυτού όμως στον αέρα είναι ακόμη και το καθηκοντολόγιο των νοσηλευτών, η θεσμική και νομική δηλαδή κατοχύρωση των νοσηλευτικών πράξεων. Οι νοσηλευτές πάντως κατά τη διάρκεια του συνεδρίου υπογράμμισαν την ανάγκη για μια ενιαία πανεπιστημιακή νοσηλευτική εκπαίδευση.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ