2016-07-04 08:00:25
Φωτογραφία για Δύο απολύσεις εργαζομένων από ιδιωτική εργολαβική εταιρεία στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”
Το σωματείο ζητεί την άμεση ανάκληση των απολύσεων, επειδή διεκδίκησαν το αυτονόητο, δηλαδή την πληρωμή των δεδουλευμένων.

IATRONET.GR

Έντονες αντιδράσεις προκαλούν οι απολύσεις δύο εργαζομένων σε ιδιωτικό συνεργείο στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, επειδή ζήτησαν τα δεδουλευμένα.

Το σωματείο οργανώνει στάση εργασίας από τις 7 έως τις 10 το πρωί της Δευτέρας και συγκέντρωση αλληλεγγύης όλων των εργαζομένων, στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Ζητεί την άμεση ανάκληση των τρομοκρατικών και εκδικητικών απολύσεων δύο εργολαβικών ελαιοχρωματιστών, επειδή διεκδίκησαν το αυτονόητο, δηλαδή την πληρωμή των δεδουλευμένων.

Σύμφωνα με το σωματείο, το σύνολο των εργολαβικών εργατών στο νοσοκομείο παραμένουν απλήρωτοι επί τρεις μήνες.

Η “Ενωτική Πρωτοβουλία” κάνει λόγο για εκδικητικές απολύσεις δυο δραστήριων μελών του σωματείου από την εταιρεία, επειδή ζήτησαν τα δεδουλευμένα τριών μηνών, μαζί με άλλους 400 εργαζόμενους:


“Με εκβιασμούς τρομοκρατία και απειλές θέλουν να παίξουν με το μυαλό μας, θέλουν να μας φοβίσουν, θέλουν να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε συλλογικά μέσα από το σωματείο, μας θέλουν σύγχρονους σκλάβους, χωρίς κανένα εργασιακό και συνδικαλιστικό δικαίωμα”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Καταγγέλλεται, δε, πως για να σταματήσει ο αγώνας των εργαζομένων, έφτασαν στο έσχατο σημείο να μοιράζουν 50 ευρώ σε ορισμένους την προηγούμενη μέρα της κινητοποίησης, απειλώντας και εκβιάζοντας.

“Αλήθεια, ποιος κάλεσε την αστυνομία μέσα στο προαύλιο και γιατί;”, αναρωτιούνται οι εργαζόμενοι.

Αξιοπρέπεια

Σύμφωνα με το σωματείο, θέλουν να πάψουν οι εργαζόμενοι να διεκδικούν τον ιδρώτα τους το δίκιο και την αξιοπρέπειά τους:

“Μας θέλουν γονατιστούς. Έτσι έμαθαν 16 χρόνια τώρα, με την ανοχή όλων των μνημονιακων κυβερνήσεων. Για αυτό έφτασαν στο απίστευτο σημείο να 'δωρίζουν εργαζόμενους’ στο νοσοκομείο, φυσικά χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα”.

Οι εργαζόμενοι της “Ενωτικής Πρωτοβουλίας” απαιτούν να μην ασκηθεί καμία εκδικητική δίωξη σε κανένα εργαζόμενο και να απολυθεί τώρα ο εργολάβος.
ΔΗΜ.Κ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ