2016-07-04 13:58:18
Φωτογραφία για Αιχμές για το Brexit από την Jaguar Land Rover
Σύμφωνα με δηλώσεις του Ralf Speth, του επικεφαλής των Jaguar Land Rover (JLR), οι Βρετανοί δεν είχαν -πριν ψηφίσουν- τη σωστή πληροφόρηση για τις συνέπειες του Brexit.

Η JLR είναι ο μεγαλύτερος βρετανός κατασκευαστής αυτοκινήτων, άρα και ο περισσότερο θιγμένος -σε αυτόν τον τομέα- από τις συνέπειες που θα έχει στο εμπόριο η απόσπαση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Speth δήλωσε πως η προσέγγιση της ψήφου με ένα απλό «μέσα» ή «έξω» δεν ήταν καθόλου σωστή. Συγκεκριμένα είπε πως «λυπάται» για το πως έγιναν τα πράγματα καθώς επίσης και ότι η όλη διαδικασία δεν έδωσε στους ψηφοφόρους τη δυνατότητα να έχουν πλήρη εικόνα.

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να καθησυχάσει τους εργαζομένους λέγοντας ότι η στρατηγική της εταιρείας δε θα αλλάξει λόγω της απόφασης του δημοψηφίσματος. Τα τρία εργοστάσια θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά, είναι όμως απίθανο για το μεσοπρόθεσμο μέλλον να υλοποιηθούν οι σκέψεις και για ένα τέταρτο. Θα συνεχίσει πάντως κανονικά η κατασκευή ενός νέου εργοστασίου που έχει ήδη ξεκινήσει στη Σλοβακία.


Η ευρωπαϊκή αγορά απορροφά το 20% της παραγωγής της JLR και η εταιρεία υπολογίζει ότι τα κέρδη της θα περιοριστούν κατά σχεδόν 1 δισεκατομμύριο λίρες μέχρι το 2020 λόγω του Brexit. Επίσης είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν διάφορα θέματα, όπως για παράδειγμα το εάν τα εισαγόμενα από τη Βρετανία αυτοκίνητα θα έχουν έξτρα φόρο στην αγορά της Ευρώπης.

Ο Speth λέει πως είναι πολύ δύσκολο να προβλέψεις τι θα γίνει στο άμεσο μέλλον, αφού τα πλοκάμια του Brexit μπορεί να απλωθούν πιο μακριά από όσο περιμένεις.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ