2016-07-04 14:22:13
Φωτογραφία για Κύπρος: Ψάχνουν την χρυσή τομή για τη φορολογία ακινήτων
Η συζήτηση για τη νέα φορολογία επί των ακινήτων έρχεται να καθορίσει το πολιτικό τοπίο τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής. Η όλη συζήτηση δεν επηρεάζει μόνο τις σχέσεις εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας αλλά και ανάμεσα στις ίδιες τις πολιτικές δυνάμεις, ιδιαίτερα της αντιπολίτευσης. Το πώς θα εξελιχθεί η όλη συζήτηση θεωρείται ιδιαίτερης σημασίας για τις δυνάμεις του ενδιάμεσου χώρου. Όπως χαρακτηριστικά μας έχει λεχθεί, η συζήτηση για τις ακίνητες περιουσίες «θα δείξει εάν οι δυνάμεις του Κέντρου θα κινηθούν προς τα εμπρός ως μια δύναμη ή θα παραμείνουν ακίνητες στο έλεος των δύο μεγάλων».

Καθοριστικής σημασίας θα είναι ο ρόλος που θα παίξει το ΔΗΚΟ το οποίο, σύμφωνα με πηγή του κόμματος, θα εργαστεί «προκειμένου να βρούμε μια μέση και δίκαιη λύση». Έδειξε κατά το προηγούμενο διάστημα ότι προσπαθεί να παίξει έναν γεφυρωτικό ρόλο ανάμεσα στην πρόταση της κυβέρνησης αλλά και την πρόταση της αντιπολίτευσης. Το κυβερνητικό στρατόπεδο και το ΑΚΕΛ δείχνουν πάντως να κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις.


Ο ΔΗΣΥ υπέδειξε πως «αυτή η κυβέρνηση μειώνει κάτω από το μισό τον φόρο ακίνητης περιουσίας που το ΑΚΕΛ είχε υπερτετραπλασιάσει στα τυφλά». Περαιτέρω, υποστήριξε πως η φορολογία αυτή μειώνεται δραστικά όπως ήταν και η θέση του ΔΗΣΥ από το 2013. Κατηγόρησε το ΑΚΕΛ ότι πολλαπλασίασε τον φόρο προκειμένου να βάλει τους «έχοντες και κατέχοντες» να πληρώσουν χωρίς να σκεφτεί τους μικροϊδιοκτήτες. Τέλος, ο ΔΗΣΥ ανέφερε πως «ο φόρος ακίνητης δεν είναι φόρος εισοδήματος ούτε και κάνει αναδιανομή για να έχει νόημα να είναι κλιμακωτός».

Απαντώντας, το ΑΚΕΛ ανέφερε πως «ο εισπρακτικός στόχος της φορολογίας ακίνητης ιδιοκτησίας είναι προϊόν των τροϊκανών φίλων και συνεργατών της Συναγερμικής ηγεσίας». Σύμφωνα με το ΑΚΕΛ, «η μορφή και το περιεχόμενο αυτής της φορολογίας, είναι προϊόν της κυβέρνησης Συναγερμού-Αναστασιάδη». Υποστηρίζει, επίσης, ότι ο ενιαίος φορολογικός συντελεστής θα είναι «ακόμα πιο άδικος για τους μικρούς και μεσαίους ιδιοκτήτες» και θα εξυπηρετεί τους μεγαλοϊδιοκτήτες.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ