2016-07-05 00:29:30
Φωτογραφία για Καπέλο στα φάρμακα βάζει η απελευθέρωση
Η απελευθέρωση των καναλιών διανομής των ΜΗΣΥΦΑ (μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων) ή της ΓΕΔΙΦΑ (Γενικής Διάθεσης Φαρμάκων) έχει προκαλέσει ήδη προκαλέσει αυξήσει σε αρκετά σκευάσματα από 30 -163%.

Οπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας και γραμματέας του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Ανδρέας Σοφιανόπουλος «η απελευθέρωση των φαρμάκων θα αποτελέσει τη μεγάλη πληγή για τη δημόσια οικονομία. «Δεν θα μιλάμε πλέον για ενιαία τιμή φαρμάκου. Και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν θα είναι φθηνότερα διότι δεν θα υπάρχει ο κρατικός «κόφτης».

Ο Κ. ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ

Κι αυτό ήδη αποτελεί πραγματικότητα καθώς, όπως ανέδειξε πρόσφατα ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κωνσταντίνος Λουράντος στο πλαίσιο της ανάπτυξης ενός εικονικού ανταγωνισμού με την δήθεν απελευθέρωση των καναλιών διανομής των ΜΗΣΥΦΑ (μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων) παρουσιάζεται το φαινόμενο να εκλείπουν από την αγορά προϊόντα και στη θέση τους να εμφανίζονται νέα με διαφορετικές συσκευασίες ή με κάποιο διαφορετικό συστατικό. Χαρακτηριστικά παραδείγματα τα σκευάσματα που δημοσιεύει σήμερα η «ΠτΚ».


«Εμείς είχαμε προειδοποιήσει για τους συγκεκριμένους κινδύνους αλλά δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε» μας είπε ο κ. Σοφιανόπουλος τονίζοντας ότι οι παρενέργειες της απελευθέρωση θα προκαλέσει πολλές παρενέργειες στην φαρμακευτική αγορά. «Τη βιομηχανία του φαρμάκου δεν την ενδιαφέρει εάν το σκευασμά της θα πωλείται από τα ράφια του σούπερ- μάρκετ ή του φαρμακείου. Αυτό που την ενδιαφέρει είναι το κέρδος που σημαίνει η απελευθέρωση της χονδρικής τιμής πώλησης και η ρύθμιση της αγοράς με τους δικούς τους κανόνες. Και σημειώνω στο σημείο αυτό ότι ο ανταγωνισμός θα αναπτυχθεί επί της αυξημένες τιμής».

"Πελοπόννησος"
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ