2016-07-05 08:06:21
Φωτογραφία για ΡΗΓΜΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ
Επιβεβαιώθηκε και επίσημα το ρήγμα στους κόλπους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αφού τη Δευτέρα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ υπερψήφισε την πρόταση της κυβέρνησης για τον εκλογικό νόμο, την ώρα που η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά εισηγήθηκε στο Πολιτικό Συμβούλιο και την Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ την καταψήφιση της πρότασης Τσίπρα.

Στην ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ αναφέρει: «Η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος απαιτεί να μην λες άλλα χθες, άλλα σήμερα και άλλα αύριο. Για αυτό στη ΔΗΜΑΡ σταθερά έχουμε τη θέση της καθιέρωσης της απλής αναλογικής». «Δεν τίθεται σε κίνδυνο το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς. Συμμετέχουμε στη Βουλή στον συνασπισμό των κομμάτων ''Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ'', όπως αυτός δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 και στον οποίο τα κόμματα έχουμε διατηρήσει την πολιτική και οργανωτική μας αυτονομία με τον αποφασιστικό ρόλο των οργάνων του κάθε κόμματος», καταλήγει η ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα η κ. Γεννηματά στην εισήγησή της, η οποία αναμένεται να γίνει δεκτή σημείωσε επί λέξη: «Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε τις αποσπασματικές ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση με διαδικασία fast track», προτείνοντας την καταψήφιση της κυβερνητικής πρότασης για τη θέσπιση της απλής αναλογικής.

Ο επικεφαλής τη ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος είναι ο μοναδικός εκλεγμένος βουλευτής του κόμματος με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ