2016-07-05 08:52:10
Φωτογραφία για Το καλοκαίρι μένετε... σπίτι! Ε και;
Αυτό το καλοκαίρι μπορεί να γίνει μια καλή ευκαιρία να γνωριστείτε καλύτερα με τα παιδιά σας, να περάσετε χρόνο μαζί, να διασκεδάσετε, να τα εκπαιδεύσετε και να το ευχαριστηθείτε όλοι. Αρκεί να ξέρετε πως υπάρχουν αρκετοί τρόποι να περάσετε το χρόνο σας στην πόλη, χωρίς γκρίνιες και ατέλειωτα «μαμά, βαριέμαι».

Τι θα φάμε σήμερα: Η ρουτίνα της ετοιμασίας του φαγητού μπορεί να μετατραπεί σε μια ευχάριστη καθημερινή απασχόληση. Ζητήστε από τα παιδιά σας να σας φέρνουν τα υλικά από το ψυγείο, να σας βοηθήσουν στο ανακάτεμα και στο καρύκευμα και αν δείτε πως τους αρέσει, βάλτε τα να σας λένε τι λείπει από τα ντουλάπια και να το σημειώνουν σε ένα χαρτί για την επόμενη επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ.

Σούπερ μάρκετ: Δώστε τους αρμοδιότητες και εδώ. Ζητήστε τους να διαλέξουν όποια προϊόντα θέλουν από τη λίστα και να βρουν σε ποια ράφια είναι, να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο ίδια προϊόντα ανάλογα με την τιμή, να σας βοηθήσουν να αδειάσετε το καρότσι στον ιμάντα του ταμείου και να βάλουν τα πράγματα στις σακούλες.


Παιδική χαρά: Αξία σταθερή και ανεκτίμητη. Τα παιδιά εκτονώνουν την ενέργειά τους, αποκτούν συντονισμό κινήσεων, αναπτύσσουν κοινωνικές δεξιότητες και το καλύτερο… γυρίζουν κατάκοπα στο σπίτι, έτοιμα για μπάνιο, φαγητό και ύπνο.

Υπολογιστής, αλλά με μέτρο:  Δεν θέλουμε τα παιδιά να μην ξεκολλάνε από την οθόνη, μπορείτε, όμως, βρείτε μερικά σάιτ με παιδικά παιχνίδια που να ανταποκρίνονται στην ηλικία τους και να τους βάλετε συγκεκριμένο χρόνο όριο κάθε φορά. Αποφύγετε τα βίαια θέματα και προτιμήστε τα πιο διασκεδαστικά, που ενδεχομένως ακονίζουν και το μυαλό.

Βιβλίο, το σίγουρο:  Η βιβλιοθήκη σας μπορεί να κρύβει θησαυρούς, ακόμα και για μικρά παιδιά. Ψάξτε μαζί τους στους τίτλους των βιβλίων σας και κατευθύνετέ τα να διαβάσουν κάτι για την ηλικία τους. Σίγουρα, δε, θα έχουν ξεμείνει και στη δική τους βιβλιοθήκη, βιβλία που δεν πρόλαβαν να τα διαβάσουν το χειμώνα λόγω του φόρτου των μαθημάτων. Ευκαιρία, λοιπόν, να πιάσουν τόπο!

Σε κάθε περίπτωση, γνωρίζετε τα ενδιαφέροντα των παιδιών και τι τους αρέσει. Γίνετε, λοιπόν, δημιουργικοί, προσαρμοστείτε και δώστε σε αυτό το καλοκαίρι που θα καθίσετε στο σπίτι, μια ευκαιρία να περάσετε όλοι όμορφα!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ