2016-07-05 13:48:06
Φωτογραφία για Τι μπορεί να μου διδάξει μια ταινία;
Οι ταινίες είναι ένας εναλλακτικός και ευχάριστος τρόπος για να περνάς την ώρα σου- ένας τρόπος που με την βοήθεια της τεχνολογίας και την εξέλιξη των συνθηκών διαβίωσης έχει... γίνει κάτι παραπάνω από συνήθης. Είτε επισκέπτεστε τον κινηματογράφο είτε προτιμάτε να βλέπετε ταινίες στο σπίτι σας, οι ταινίες αυτές έχουν πάντα ένα διδακτικό περιεχόμενο και ένα αντίκτυπο πάνω σας.

Τι γίνεται όμως όταν μια ταινία έχει να σε διδάξει τόσα πράγματα γύρω από κάτι; Παρακάτω ακολουθούν μερικές ταινίες αντιστοιχισμένες με το συναίσθημα που προκαλούν ή για το οποίο αναφέρονται.

Επιμονή: Million dollar baby

Υπόθεση: Ο Frankie Dunn είναι ένας έμπειρος προπονητής πυγμαχίας που προπονούσε μερικούς από τους καλύτερους πυγμάχους. Ο μοναδικός αξιόλογος πυγμάχος που του έχει απομείνει, τον εγκαταλείπει. Την ίδια στιγμή, μια σερβιτόρα, η Maggie Fitzgerald εμφανίζεται στο γυμναστήριο και του ζητάει να την αναλάβει. Τελικά μετά την ακλόνητη επιμονή της κοπέλας Ο Frankie την αναλαμβάνει, παρά τις δηλώσεις του ότι δεν προπονεί κοπέλες.


Ελπίδα: The Shawsank Redemption

Υπόθεση: Το 1947, ο τραπεζίτης Άντριου "Άντι" Ντιφρένς καταδικάζεται εις δις ισόβια για τη δολοφονία της γυναίκας του και του εραστή της. Στέλνεται να εκτίσει την ποινή του στη φυλακή Shawshank. Εκεί θα γνωρίσει και θα γίνει φίλος με τον Έλις Μπόιντ "Ρεντ" Ρέντινγκ. Η ταινία δείχνει το πέρασμα των χρόνων μέσα στη φυλακή και πως ο Άντι καταφέρνει με τις πράξεις του να τους διαψεύσει όλους.

Εκδίκηση: Mystic River

Υπόθεση: Τρεις παιδικοί φίλοι ξανασυναντιούνται μετά από χρόνια στην κηδεία της κόρης του ενός . Ο ένας από αυτούς είναι αστυνομικός που αναλαμβάνει να εξιχνιάσει την υπόθεση, ενώ τον τρίτο τον υποψιάζονται για τον δράστη.

Απόγνωση/Ξέσπασμα: Μy Sister's Keeper

Yπόθεση: Η μικρή Αμπιγκέιλ Μπρέσλιν υποδύεται ένα 13χρονο κορίτσι που γεννήθηκε με τεχνητή γονιμοποίηση -ύστερα από απόφαση των γονιών της- ώστε να είναι συμβατή δότρια στη μεγαλύτερη αδερφή της, που πάσχει από λευχαιμία. Όταν η μικρή μαθαίνει τη φρικτή αλήθεια και την αιτία που ταλαιπωρείται μπαινοβγαίνοντας στα νοσοκομεία, στρέφεται κατά των γονιών της.

Μετάνοια: Gran Torino

Υπόθεση: Ο Γουόλτ Κοβάλσκι, βετεράνος του πολέμου της Κορέας, βλέπει τη γειτονιά του να κατακλύζεται από Ασιάτες μετανάστες. Χήρος και σε απόσταση από τα παιδιά του, θα συνάψει μια απροσδόκητα φιλική σχέση με τον νεαρό Κορεάτη γείτονά του, όταν ο τελευταίος θα επιχειρήσει να κλέψει την πολύτιμη Ford Gran Torino του.

Αγάπη: Eternal Sunshine Of The Spotless Mind

Υπόθεση: Όταν ο Joel μαθαίνει ότι η πρώην κοπέλα του Clementine, τον διέγραψε από τη μνήμη της χρησιμοποιώντας μια νέα τεχνολογική μέθοδο, αποφασίζει και εκείνος να κάνει το ίδιο. Σε κατάσταση απελπισίας επισκέπτεται τον εμπνευστή και εφευρέτη της διαδικασίας, Δρ. Howard Mierzwiak στην κλινική Lacuna. Κατά τη διάρκεια όμως της διαδικασίας αυτής αλλάζει γνώμη. Αρχίζει έτσι ένας αγώνας δρόμου στην προσπάθειά του να σώσει τις αναμνήσεις του -κρύβοντας αυτές σε διάφορα σημεία του εγκεφάλου- ώστε να μην ξεχάσει την αγάπη του για την μην ξεχάσει την Clementine.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από το τι προκαλεί ή τι έχει να δώσει κάθε μία από τις ταινίες που αναφέρθηκαν στον θεατή της, πρόκειται για διαχρονικές ταινίες που ακόμα και αν δεν σας κινούν το ενδιαφέρον από τον τίτλο, θα σας κάνουν να θέλετε να τις ξαναδείτε όταν τελειώσουν.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ