2016-07-05 13:48:54
Φωτογραφία για Νάιτζελ Φάρατζ: Παραιτήθηκα γιατί απειλείται η ζωή μου από τους Αριστερούς
Απειλές για τη ζωή του ίδιου και της οικογένειάς του από «αριστερούς αλήτες» διαρρέει πως δεχόταν ο Νάιτζελ Φάρατζ και αυτός ήταν ο λόγος που τον οδήγησε στην απόφαση να...

παραιτηθεί από την ηγεσία του UKIP λίγες μέρες μετά το βρετανικό δημοψήφισμα και αυτό που πάντα ονειρευόταν: το Brexit.

Η απόφαση – βόμβα του εθνικιστή πολιτικού και ευρωβουλευτή να... αποχωρήσει από την πολιτική σκηνή της Βρετανίας γιατί «θέλει τη ζωή του πίσω» ήρθε λίγα 24ωρα μετά από εκείνη του συνοδοιπόρου του στη μάχη για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, Μπόρις Τζόνσον. Και οι δυο άκουσαν πολλά: κυρίως πως εγκαταλείπουν το καράβι τώρα που κέρδισαν το δημοψήφισμα αλλά τα πράγματα ζορίζουν γιατί το Brexit είναι πια πραγματικότητα και όχι λόγια (τους) στον αέρα.

Η Express έχει την Τρίτη (05.07.2016) αποκλειστικό δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο ο Φάρατζ αποκάλυψε σε φίλους και συνεργάτες του πως δεχόταν απειλές για τη ζωή του ίδιου και της οικογένειάς του και πως επιπλέον παραιτήθηκε γιατί η πολιτική τον είχε απομακρύνει από την οικογένειά του.


Click4more: Brexit – "Κεραυνοί" Γιούνκερ κατά Τζόνσον – Φάρατζ: Δεν είστε πατριώτες, είτε θλιβεροί ήρωες

«Ο χαρισματικός πολιτικός (σ.σ. έτσι τον αποκαλεί η Express), είπε σε φίλους του για την αυξανόμενη ανησυχία του σχετικά με απειλές θανάτου που έγιναν εναντίον του και εναντίον μελών της οικογένειάς του από αριστερούς αλήτες», αναφέρει το δημοσίευμα και προστίθεται πως «ήταν ανήσυχος και για την πίεση που ασκούσε η πολιτική του δράση στον γάμο και την οικογένειά του».

Πηγές του UKIP δήλωσαν πως ο Φάρατζ ανησύχησε περισσότερο από τον μεγάλο αριθμό απειλών για τη ζωή του, οι οποίες αυξήθηκαν μετά το δημοψήφισμα. Μάλιστα, φέρεται να έχει ήδη δώσει κατάθεση στην αστυνομία. «Ήταν πολύ ανήσυχος για τις απειλές. Πραγματικά τον επηρέασε» είπε πηγή του κόμματος.

Μέσω twitter, facebook κι άλλων social media έχουν κατά καιρούς εκτοξευτεί απειλές κατά του Νάιτζελ Φάρατζ. «Κάποιος πρέπει να τον δολοφονήσει» ήταν ένα από αυτά τα tweets, ενώ κάποιος άλλος είχε γράψει «θα πληρώσω κάποιον να πυροβολήσει τον Φάρατζ».

Πριν μερικούς μήνες, υποστηρικτές της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είχαν αναγκάσει τον Φάρατζ, τη σύζυγό του Κίρστεν και τα δυο τους παιδιά να φύγουν άρον άρον από μια παμπ στο νότιο Λονδίνο όπου είχαν βγει για να γευματίσουν. Σε επίσκεψη του στο Νότιγχαμ στο πλαίσιο προεκλογικής συγκέντρωσης ενόψει του δημοψηφίσματος, του είχαν πετάξει αυγά.

Λέγεται πως εξαιτίας της πολιτικής, η σχέση του με την Γερμανίδα σύζυγό του απειλείται, ενώ ο Φάρατζ ανησυχεί και για το λίγο χρόνο που περνούσε με τα δυο του παιδιά. Έχει και δυο γιους από προηγούμενο γάμο και για χάρη τους αποφάσισε, προς έκπληξη πολλών, να μην παραστεί στο debate ενόψει του δημοψηφίσματος που φιλοξενήθηκε από το κανάλι Channel 4, αλλά να δειπνήσει μαζί τους.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ