2016-07-06 10:36:38
Φωτογραφία για Greek statistics…στα νοσοκομεία! Πόσα χρήματα και προσωπικό χάθηκαν
Τετάρτη 6 Ιούλιος 2016

Γράφει: Μαρία Γλένη - 

Health Report.gr

Το άσπρο …μαύρο φαίνεται ότι επιχειρεί να κάνει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και στο θέμα των νοσοκομείων.

Μπορεί τα δημόσια νοσοκομεία να μην έχουν χρήματα ούτε για δείγμα, το προσωπικό καθημερινά να λιγοστεύει, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας πάντως βλέπει μια άλλη…εικόνα παρουσιάζοντας τα δικά της…Greek statistics!

Το υπό διάλυση ΕΣΥ «φτιάχνεται καθημερινά» διαφημίζει ο υπουργός Υγείας, ξεχνώντας προφανώς ότι τα περισσότερα νοσοκομεία δε διαθέτουν πια ούτε τα απαραίτητα φάρμακα, δεν έχουν υλικά και δανείζονται το ένα το άλλο, ενώ και το προσωπικό σπεύδει να αποχωρήσει πριν έρθουν τα χειρότερα.

Ενδεικτικό είναι σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) ότι το προσωπικό στο ΕΣΥ λιγόστεψε κατά 4.000 τον τελευταίο 1,5 χρόνο, παρότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας διαφημίζει σε καθημερινή βάση προσλήψεις τις οποίες βέβαια …κανείς δε βλέπει.


Και βέβαια οι λίστες αποχώρησης δε σταματούν εδώ. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, άλλοι 7.000 έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης σε σχετική έρευνα που πραγματοποίησε ο κλάδος και προτίθενται την επόμενη διετία να ασκήσουν το δικαίωμα.

Και η …παραπληροφόρηση συνεχίζεται από το υπουργείο Υγείας καθώς ουπουργός Υγείας συχνά πυκνά διαφημίζει ότι φέτος τα νοσοκομεία θα πάρουν 300 εκατ. περισσότερα.

Οι εργαζόμενοι όμως και πάλι έχουν άλλη άποψη καθώς σύμφωνα με την έρευνά τους, τα Νοσοκομεία, εφέτος θα λάβουν 350 εκατ. ευρώ λιγότερα σε σχέση με πέρυσι. Δείτε τι είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr για τα οικονομικά των νοσοκομείων που είχε προκαλέσει τον…εκνευρισμό της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας: «Στα…Τάρταρα τα κονδύλια για νοσοκομεία-ΕΟΠΥΥ!»

Οι περικοπές άλλωστε είναι εμφανείς και δε χρειάζεται κανείς να αναζητήσει τα οικονομικά του ΕΣΥ ή να δει τα greek statistics της οδού Αριστοτέλους που επιχειρεί να κάνει το μαύρο άσπρο.

Τα νοσοκομεία παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις σε υλικά καθώς δεν μπορούν να αγορασθούν λόγω έλλειψης χρημάτων.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ