2016-07-06 13:11:34
Φωτογραφία για Συγκλονιστικές εικόνες στα σύνορα Βενεζουέλας -  Κολομβίας! 500 γυναίκες έσπασαν τον στρατιωτικό κλοιό και πέρασαν στη γειτονική χώρα
Συγκλονιστικές εικόνες στα σύνορα της Βενεζουέλας με την Κολομβία: 500 γυναίκες ντυμένες στα λευκά (συμβολικά για να μη θεωρηθεί πως αποτελούν απειλή!) "έσπασαν" τον στρατιωτικό κλοιό και πέρασαν στη γειτονική χώρα. Ο σκοπός τους ένας, όχι να αυτομολήσουν, αλλά να ψωνίσουν.

Να ψωνίσουν είδη πρώτης ανάγκης για να θρέψουν τις οικογένειές της. Γιατί αυτό δεν μπορούν να το κάνουν στη μαστιζόμενη από την οικονομική κρίση χώρα τους. Εκεί ο Μαδούρο κάνει εντυπωσιακές στρατιωτικές παρελάσεις αλλά οι πολίτες συνωστίζονται στις ουρές έξω από σούπερ μάρκετ και φαρμακεία για να αγοράσουν τα απολύτως απαραίτητα.

Τα σύνορα της Βενεζουέλας με την Κολομβία έχουν κλείσει εδώ και σχεδόν ένα χρόνο. Αλλά αυτό ουδόλως απασχόλησε τις 500 γυναίκες που κατάφεραν να "σπάσουν" το τείχος που είχαν σχηματίσει οι στρατιώτες στα μεθοριακά φυλάκια Σιμόν Μπολίβαρ (Βενεζουέλα) και Φρανσίσκο ντε Πάουλα Σανταντέρ (Κολομβία). Και πέρασαν στην πόλη Κούκουτα, βρήκαν όσα ήθελαν και αφού αγόρασαν τα είδη πρώτης ανάγκης, δυο ώρες μετά, ξαναπέρασαν τα σύνορα, αυτή τη φορά προς τη Βενεζουέλα.


Οι περισσότερες από τις 500 γυναίκες που αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους προέρχονταν από την πολιτεία Τάτσιρα, στη βορειοδυτική Βενεζουέλα.

Η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρή οικονομική κρίση μετά την πτώση των τιμών του πετρελαίου, της κύριας πηγής του εισοδήματός της. Οι ελλείψεις στα είδη πρώτης ανάγκης, όπως το ρύζι, η ζάχαρη ή το χαρτί υγείας, φτάνουν στο 80% σύμφωνα με το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Datanalisis.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε με το κλείσιμο των συνόρων μεταξύ της Βενεζουέλας και της Κολομβίας, το οποίο αποφάσισε τον Αύγουστο ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

Η δράση των ανταρτών, των παραστρατιωτικών, των λαθρεμπόρων ναρκωτικών, όπως και εν γένει των λαθρεμπόρων, έχει πολλαπλασιαστεί στην συνοριογραμμή μεταξύ των δύο χωρών που έχει έκταση 2.219 χιλιομέτρων.
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ