2016-07-08 14:33:06
Φωτογραφία για Η κοροϊδία με τον ΕΝΦΙΑ
Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που υποτίθεται ότι θα καταργούσε τον περιβόητο ΕΝΦΙΑ, ο οποίος αποτέλεσε βασικό λόγο για την καταψήφιση της προηγούμενης κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο τον διατήρησε και χωρίς μειώσεις, αλλά επιβάλλει τώρα και χειρότερους όρους για την αποπληρωμή του.

Πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε σε όλους τους τόνους ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας άδικος φόρος, και για αυτό δεν μπορεί να αλλάξει, παρά μόνο να καταργηθεί. Τον Σεπτέμβριο του 2015 μας είπε ότι ο φόρος παραμένει επειδή μας επιβάλλεται από τους δανειστές, αλλά δεν πρόκειται να αυξηθεί. Όμως στον προϋπολογισμό που κατατέθηκε το ίδιο έτος, η κυβέρνηση έχει προβλέψει αυξημένα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ και μάλιστα τώρα το υπουργείο Οικονομικών επιδεινώνει τους όρους αποπληρωμής. Συγκεκριμένα, περιορίζει τον αριθμό των δόσεων από πέντε σε τέσσερις, ενώ, παράλληλα, αυξάνει τους φόρους για όσους έχουν αγροτεμάχια εκτός σχεδίου.


Είναι χαρακτηριστικό ότι δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων δεν γνωρίζουν το ύψος του ΕΝΦΙΑ που θα τους καταλογιστεί από το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο ωστόσο περιμένει από τον Σεπτέμβριο να εισπράξει την πρώτη δόση για τα ταμεία του κράτους.

Ο εμπαιγμός του κόσμου από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται. Και αυτό το έχουν καταλάβει πλέον όλοι οι πολίτες που πίστεψαν ότι δεν θα πάθουν τίποτα περισσότερο αν καταψήφιζαν τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2015, η οποία στο κάτω – κάτω είχε προβλέψει ακόμα και μικρή μείωση του ΕΝΦΙΑ για το επόμενο έτος, δηλαδή για φέτος.

Οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να διαπιστώσουν, όμως, ότι, όχι μόνο δεν υλοποιήθηκαν οι ανέξοδες, όπως αποδείχθηκαν, υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, από τον ΕΝΦΙΑ μέχρι τις συντάξεις και το ΕΚΑΣ, και από την υποτιθέμενη προστασία των χαμηλόμισθων μέχρι την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Αλλά, αντιθέτως, είδαν με δραματικό τρόπο να μειώνονται τα εισοδήματά τους και να υφίστανται μια άνευ προηγουμένου σε αγριότητα φορολογική επιδρομή.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΚΑΙ Ο ΜΟΥΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΚΑΙ Ο ΜΟΥΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ