2016-07-08 17:33:07
Φωτογραφία για Ερώτηση Γ. Βλάχου για τα μη εξοφληθέντα τιμολόγια σε αγρότες-παραγωγούς, προμηθευτές της εταιρείας «Μαρινόπουλος»
Να ληφθεί μέριμνα για τους αγρότες-παραγωγούς, προμηθευτές της εταιρείας «Μαρινόπουλος», προκειμένου να μην συμπεριλάβουν στις φορολογικές τους δηλώσεις και να μην φορολογηθούν για τα μη εξοφληθέντα τιμολόγια που έχουν εκδώσει προς τη συγκεκριμένη εταιρεία, ζητά με επίκαιρη ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών, ο Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γεώργιος Βλάχος.

Αναλυτικά στην ερώτησή του αναφέρει τα εξής:

«Πολλοί αγρότες-παραγωγοί, ήταν μεταξύ των προμηθευτών της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος» η οποία ως γνωστόν κήρυξε πτώχευση. Απόρροια της συγκεκριμένης κατάστασης είναι οι ανωτέρω παραγωγοί, επί της ουσίας να χάνουν τα χρήματα που τους αναλογούν από τις πωλήσεις τους, καθώς τα τιμολόγια που έχουν εκδώσει δεν έχουν εξοφληθεί. Όμως παρά το γεγονός ότι δεν έχουν εισπράξει τα χρήματά τους, με βάση τη κείμενη νομοθεσία, οι συγκεκριμένοι αγρότες – παραγωγοί, καλούνται να τα δηλώσουν ως εισοδήματα στις φορολογικές τους δηλώσεις και να φορολογηθούν επί αυτών. Κατόπιν τούτων ΕΡΩΤΑΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ

1. Ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβετε προκειμένου οι ανωτέρω αγρότες-παραγωγοί να μην συμπεριλάβουν στις φορολογικές τους δηλώσεις, χρήσης οικονομικού έτους 2015, τα ανωτέρω εισοδήματα;

2. Θα εξετάσετε το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην υποβολή δηλώσεων των αγροτών προμηθευτών της εταιρίας Μαρινόπουλος, μέχρι να δοθεί λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα;»
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ