2016-07-09 18:27:11
Φωτογραφία για Κατρούγκαλος: Δεν είναι στο τραπέζι των συζητήσεων με το ΔΝΤ ο κατώτατος μισθός
Δικαιότερη από το ΕΚΑΣ χαρακτήρισε την Εθνική Σύνταξη ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, τονίζοντας, ωστόσο, ότι «Η κατάργηση του ΕΚΑΣ ήταν κακό πράγμα, δεν είχαμε τρόπο να το διατηρήσουμε».

Μιλώντας στο «Ε», ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε «ότι καμία κύρια σύνταξη δεν μειώθηκε εν αντιθέσει με τα προηγούμενα χρόνια που μειώθηκαν έντεκα φορές» και ότι «Πετύχαμε να σώσουμε το 80% των επικουρικών συντάξεων ενώ μόνο το 20% των επικουρικών μειώθηκε».

Ο υπουργός Εργασίας επισήμανε ακόμη ότι «δεν είναι στο τραπέζι των συζητήσεων με το ΔΝΤ ο κατώτατος μισθός. Στόχος της κυβέρνησης είναι ο μισθός να μην αποφασίζεται από το κράτος, αλλά από τους εργαζόμενους με τους εργοδότες».

Για τις συντάξεις χηρείας ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε ότι «οι παλιές συντάξεις δεν θίγονται. Για τις νέες συντάξεις χηρείας όσοι έχουν ανήλικα παιδιά θα τις λαμβάνουν, ενώ όσες γυναίκες είναι μικρότερες των 52 ετών με ενήλικα παιδιά θα λαμβάνουν τη σύνταξη για τρία χρόνια και μετά αναγκαστικά θα βγαίνουν στον τομέα εργασίας».
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ