2016-07-09 18:56:46
Φωτογραφία για ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΚΑΛΜΠΡΕΪΘ
Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τις αποκαλύψεις Γκάλμπρεϊθ, σε σχέση με το «Σχέδιο Β», ζητεί η βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη. Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Η Αξία» η κ. Μπακογιάννη αναφέρει ότι: «Οι αποκαλύψεις τις οποίες κάνει ο Γκάλμπρειθ στο βιβλίο του είναι συνταρακτικές, επιβεβαιώνουν με τον πιο απόλυτο τρόπο την ανάγκη να υπάρξει άμεσα εξεταστική επιτροπή και να απαντηθούν τα ερωτήματα του ελληνικού λαού σε ό,τι αφορά στη διαπραγμάτευση του 2015, που κόστισε, όπως λέει ο κ. Κλάους Ρέγκλινγκ, τουλάχιστον 100 δισ. ευρώ». 

Η πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι η πρόταση της κυβέρνησης για τον εκλογικό νόμο «υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα και οδηγεί σε ακυβερνησία σε μια πολύ κρίσιμη εποχή για τη χώρα». Κάνει λόγο για προσπάθεια επιβολής αυταρχικού καθεστώτος στα ΜΜΕ και διερωτάται: «Σε ποια ευρωπαϊκή δημοκρατία ο υπουργός αποφασίζει για τον αριθμό και τον τρόπο λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών;». «Πιστεύω ότι στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, τον Οκτώβριο, αυτό το θέμα θα καταστεί μείζον» προσθέτει, εκτιμώντας τέλος ότι το «χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και κοινωνίας διευρύνεται συνεχώς και μπορεί να οδηγήσει σε εξελίξεις το φθινόπωρο».


Πάντως, με άρθρο τους, οι κ.κ. Γ. Βαρουφάκης και Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ δίνουν απαντήσεις στους επικριτές τους. «Μόνο οι ελληνικές κυβερνήσεις, που έφεραν τη χώρα στα πρόθυρα της πτώχευσης και του Grexit, δεν είχαν σχέδιο αντίδρασης. Ο μόνος που έδωσε τη σχετική εντολή ήταν ο Τσίπρας, το 2015, ως εναλλακτική πρόταση στο ''Δόγμα της Υποταγής''», γράφουν στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Μεταξύ άλλων, σημειώνουν: «Το 2012 η ΕΚΤ εκπόνησε σχέδιο για αποπομπή της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Το ονόμασε Plan Z. Παράλληλα, οι Κεντρικές Τράπεζες της Γαλλίας και της Αγγλίας, οι μεγάλες ιδιωτικές τράπεζες, αλλά και πολυεθνικές εταιρείες εκπονούσαν δικά τους σχέδια αντίδρασης σ’ ένα Grexit. Μόνο οι ελληνικές κυβερνήσεις, που έφεραν τη χώρα στην πτώχευση και προ του Grexit, δεν εκπόνησαν αντίστοιχα σχέδια. Το κενό αυτό, για το οποίο έπρεπε να είναι υπόλογες όλες οι κυβερνήσεις της περιόδου 2000-14, δόθηκε εντολή από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να πάψει να υφίσταται».

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ