2016-07-09 23:09:06
Φωτογραφία για Η ΛΑΡΚΟ σήμερα...
Η ΛΑΡΚΟ ιδρύθηκε το 1963 από τον  Μποδοσάκη με 100% Ελληνικά Κεφάλαια και Ελληνικό σχεδιασμό που επιτρέπει την εκμετάλλευση των σχετικά φτωχών σε περιεκτικότητα νικελίου Ελληνικών μεταλλευμάτων. Αρχικά η παραγωγή βασίστηκε στην υπόγεια εκμετάλλευση λατερίτη της περιοχής Αγ. Ιωάννη Βοιωτίας. Με ειδικά σχεδιασμένα βαγονέτα το μετάλλευμα μεταφέρονταν στο εργοστάσιο της Λάρυμνας (Ν. Φθιώτιδας) για επεξεργασία και παραγωγή του Σιδηρονικελίου (FeNi). Η αρχική δυναμικότητα παραγωγής έφθανε τους 8.000 τόνους Ni  το χρόνο.

Σήμερα η ΛΑΡΚΟ έχει αναπτύξει και εκμεταλλεύεται μεταλλεία σε τρεις διαφορετικές περιοχές της Ελλάδος (Εύβοια, Καστοριά, Βοιωτία), διαθέτει ένα λιγνιτωρυχείο στην Κοζάνη (Σέρβια) και έχει δυνατότητα παραγωγής 20.000 τόνους  Ni περίπου το χρόνο.

Το σύνολο της παραγωγής εξάγεται στην Ευρώπη στις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής ανοξείδωτου χάλυβα.

Η τιμή πώλησης καθορίζεται από το Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου. Οι πωλήσεις της ΛΑΡΚΟ ανέρχονται σε 300εκ.-400εκ.$ το χρόνο (ανάλογα και με την τιμή του Ni) δηλαδή περίπου 1 εκ.$ την ημέρα.


Το μεταλλουργικό εργοστάσιο λειτουργεί 365 ημέρες τον χρόνο, καθ΄ όλο το 24ωρο.

Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ 1.300 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.

Το σύνολο αυτών που δραστηριοποιούνται άμεσα και έμμεσα στην εταιρία (εργολάβοι, μεταφορείς προμηθευτές, κ.λπ.) εκτιμάται ότι υπερβαίνουν τα 12.000 Α.Φ.Μ.

Για την παραγωγή των 20.000t.Ni απαιτούνται περίπου 2.5 εκ. τόνοι  μεταλλεύματος.

Οι Ευρωπαϊκές βιομηχανίες αναγνωρίζουν την ΛΑΡΚΟ ως τον μεγαλύτερο παραγωγό Σιδηρονικελίου διεθνώς, από πλευράς    συνέπειας , τεχνογνωσίας και ποιότητας. Η ζήτηση από τους ευρωπαίους πελάτες είναι ασφυκτική. Η ΛΑΡΚΟ είναι η μοναδική Εταιρία παραγωγής FeNi στην Ε.Ε. και κατατάσσεται στου πέντε (5) μεγαλύτερους παραγωγούς Παγκοσμίως. Παράγει την καλύτερη ποιότητα FeNi παγκόσμιως.

Η μετοχική σύνθεση της Εταιρίας σήμερα έχει ως εξής:

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ (ΤΑΙΠΕΔ) : 55,19%

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ : 33,36%

 Δ.Ε.Η : 11,45%
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ